ЈУЧЕ ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: Грађевински материјал за девет ибегличких породица

Јуче су у Великој Плани потписани уговори о додели помоћи избеглицама из Хрватске и БиХ које живе у овој општини.

Помоћ Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и општине Велика Плана добило је девет избегличких породица, које су са њихових вековних огњишта протерале хрватска и муслиманска војска.

Помоћ се састоји у грађевинском материјалу, у вредности од 3.534.000 динара. У овом пројекту општина је учествовала са пет одсто средстава, док је већину новца обезбедио Комесеријат за избеглице и расељена лица.

Укупно, општина Велика Плана је средствима из беџета учествовала  у решавању стамбеног питања више од 220 породица избеглих из бивших југословенских република, из окупиране Републике Српске Крајине и са окупираног Косова и Метохије.

-Те породице имају око хиљаду укућана. Већини смо помогли куповином грађевинског материјала. Заједно са Комесаријатом, Владом Србије и разним другим донаторима, купили смо и избеглим и расељеним лицима поклонили више десетина сеоских домаћинстава. За двадесет избеглих и расељених породица обезбедили смо станове. За њих тринаест у згради са социјално становање а седам у Крњеву – каже Оливера Которчевић, начелник Оделења за друштвене делатности у Општини Велика Плана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *