ПОЧЕЛИ 43. МАСУКИНИ ДАНИ: Главне звезде Марија Бергам и Вјера Мујовић

НА ПРОГРАМУ ЈЕ ДЕВЕТ ПРЕДСТАВА И ДВА КОНЦЕРТА

Представом „Ана Карењина“ Народног позоришта у Нишу, коју је режирао Ирфан Менсур, синоћ су у Центру за култура Масука у Великој Плани почелi 43. Масукини позоришни дани, једна од најпрестижнијих позоришних манифестација у Србији.

Вечерас ће се Плањанима и гледаоцима из суседних општина представити Градско позориште из Јагодине, представом „Опет плаче, ал сад од среће“, коју је по тексту Новице Савића режирао Бранко Поповић.

У понедељак 28. nовембра глумци Културног центра Смедеревска Паланка одиграће „Епитаф“ Доре Делбјанко, који је режирао Мирослав Петровић, а два дана касније, у среду 30. новембра, Позориште на Теразијама публици ће се представити комадом „Лажи ме“, који је режирао Драгослав Дабић.

Масукини дани се настављају другог дана децембра представом „Бајка о позоришту“ у извођењу Позоришта „Раша Павловић“ из Уба. По тексту Владимира Ђурђевића представу је режирао Душко Ашковић.

Позориште „Јанко Веселиновић“ из Богатића и представа „ПР или потпуно расуло“, коју је, по тексту Небојше Рончевића, режирала Ивана Терзић, на програму је 4. децембра.

Седма представа на програму је 7. децембра. У питању је комад Позоришта БИС Београд, које ће одиграти комад „Друштво мртвих песника“, који су заједнички режирали Маја Буњац и Павле Јеринић.

Следеће вечери на програму је концерт класичне и евергрин музике. Наступиће Дуо ди Мађиоре, са бас баритоном Марком Милисављевићем и пијанистом Миланом Станковићем.

Три дана касније, 11. децембра, на програму је вече фолкора. Фолкорни ансамбл Центра за културу Масука, домаћина фестивала, одржаже концерт у част 40. годишњице свог првог концерта. До промене имена, фолкорни ансамбл је наступао као КУД „Абрашевић“.

Дом Јевреја Грујића у Београду, Марија Бергам и Вјера Мујовић, са представом „Две жене и рат“, коју је, по тексту Јелене Кајго, режирао Алек Цонић на програму су 12. децембра.

Масукини дани биће завршени 15. децембра представом „Ах, забога, стишајте се, мистер Дрник“ у извођењу Дома културе „Влада Марјановић“ из Старог Села. По тексту Владимира Предића комад је режирао Драган Николић Јордан.

-Све представе почињу у 20 часова. За аматерске представе улазнице коштају 200 а за професионалне представе 300 динара. Можда нисмо довели атрактивна глумачка имена као неких ранијих година али у питању су добра позоришта и представе које ће се, убеђен сам, допасти публици. Због љубитеља позоришта који се плаше короне, напомињем да је сала у којој се одвија програм довољно пространа, има више од 300 места – каже Предраг Георгијев, директор Центра за културу Масука.

Покровитељ манифестације је Општина Велика Плана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *