Овако ће изгледати ново дечије игралиште у градском парку: Вредност пројекта осам милиона динара

Данас су почели радови на потпуној реконструкцији дечијег игралишта у централном градском парку у Великој Плани.

-Заправо, ради се изградњи новог игралишта на месту старог, које смо у потпуности уклонили. Игралиште ће се простирати на око 500 метара квадратних и кад буде завршено биће једно од најлепших дечијих игралишта у овом делу Србије – каже Страхиња Павешковић, заменик начелника Општинске управе.

Вредност целог пројекта је око осам и по милиона динара, од чега су шест милиона средства из буџета Општине а два и по милиона динара су донација компаније „Цмана“ из Крњева.

-Средствима Општине се финансира уклањање старог игралишта, постављање потребних инсталација и гумене подлоге, док ће куповину и постављање справа  финансирати поменути донатор. Да би се обезбедила потпуна сигурност за децу, све справе ће проћи поступак сертификације – објашњава Марко Урошевић, члан Општинског већа.

Ново игралиште ће имати кулу са тобоганом, мултифункционални комплекс справа, две љуљашке са две седалице, љуљашку у облику гнезда, четири њихалице на опрузи, вртешку, инфо таблу, панел у облику школске табле, три металне клацкалице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *