Председник општине Игор Матковић позвао на референдум: Изађите и заокружите „да“

Председник општине Велика Плана Игор Матковић позвао је на свом Фејсбук профилу грађане да изашу на референдум и подрже предложене уставне промене, после којих судије и јавне тужиоце не би бирала Народна скупштина, као што је то сада случај, већ Високи савет судства и Високи тужилачки савет.

Он је у својој објави подсетио на катастрофу која се српском правосуђу догодила пре дванаест година, када је Демократска странка, уз парламентарну подршку СПС и још неколико досовских странака, спровела реформу правосуђа по критеријумима који су се више заснивали на партијској припадности него по стручности.

Подсећамо, тада су се у јавности појавили спискови судија које треба бирати и које треба разрешити са печатом појединих општинских одбора ДС.

-Поштовани грађани Велике Плана и Србије, позивам вас да изађете на референдум и искористите своје грађанско право. Ја сам заокружио ДА, јер желим да судство буде независно, тужилаштво самостално. Да нам се више никада не деси реформа правосуђа из 2009. године, која је коштала грађане Србије, а српско правосуђе се ни дан данас није опоравило од тога. У једном дану је „жуто предузеће“ отпустило 836 судија и 75 заменика тужиоца, само зато што нису били политички подобни. Заокружите ДА, за даљи напредак Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *