СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ДАНАС ОДЛУЧИЛА: Родитељски додатак са 21 повећан на 50 хиљада динара

Скупштина општине Велика Плана на данас одржаној 14. редовној седници донела је одлуку о повећању родитељског додатка.

За свако рођено дете Општина ће од данас исплаћивати једнократну новчану помоћ од 50.000 динара, уместо 21.000 динара, колико је она била до сада.

Ово је само једна од мера које су у овој локалној самоуправи донете у циљу пружања помоћи родитељима и младима.

Сви ученици средњих и основних школа на територији Велике Плане који су прошлу школску годину завршили са одличним успехом од Општине ће бити награђени са по 10.000 динара. Истим износом биће награђени и сви ученици који са одличним успехом заврше ову школску годину.

-У току је конкурс за додељивање општинских студентских стипендија. Од ове године имовински цензус више није један од услова, па право на стипендију могу остварити и студенти чији родитељи имају висока месечна примања – каже одборник Невена Бојковић.

На данас одржаној седници Скупштина општине је усвојила и одлуку о финансијској подршци грађанима за пројекте уштеде енергије у износу од 10 милиона динара.

-Финансираће се замена столарије, постављање изолације и прелазак са чврстог горива на грејање на гас и пелет а све у циљу уштеде енергије и смањења загађења ваздуха. Доношењем ове одлуке Општина је стекла право да за исти износ средстава конкурише и код Министарства енергетике – каже Горан Тасић, начелник општинске управе у Великој Плани.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *