ПОЧЕЛА ИСПЛАТА 10.000 ДИНАРА СВИМ ОДЛИКАШИМА: Општина наградила 1.400 ученика

У Великој Плани је почела реализација одлуке општинског руководства да све ученике средњих и основних школа, који су претходну школску годину завршили са одличним успехом, Општина награди са по 10.000 динара.

Награду, чије је уручивање почело јуче а чија исплата се врши преко школа, добиће више од 1.150 ученика основних и 250 ученика средњих школа.

-Урадили смо праву ствар. Да сте само видели како су се деца обрадовала, колико су они и њихови родитељи били поносни због њиховог одличног успеха  и због тога што се њихова општина сетила да их награди за добро учење – каже Душан Марић, председник Скупштине општине и подсећа на су недавно, 27. јануара, први пут у историји сви ученици на територије општине добили и поклоне за школску славу Савиндан, који су купљени из општинског буџета.

На јуче организованим свечаностима, којима су присуствовали и родитељи,  награду је примило 379 ученика ОШ „Свети Сава“ у Великој Плани, 118 ученика ОШ „Академик Радомир Лукић“ у Милошевцу, 98 ученика ОШ „Вук Караџић“ у Крњеву, 147 ученика ОШ „Радица Ранковић“ у Лозовику и 122 ученика који знање стичу у ОШ „Други шумадијски одред“ у Марковцу.

-Награду ћемо додељивати сваке године. Циљ нам је да нашу децу мотивишемо да добро уче и да своје родитеље на крају школске године обрадују не само са петицама већ и са скромним џепарцем. Подсећам да је Србија младима од 16 до 29 година већ исплатила по 100 евра помоћи, док ће исти износ добити и у мају. И државна помоћ и општинска награда добрим ученицима не би биле могуће да садашње државно руководство, предвођено председником Александром Вучићем, одговорном политиком, није успело да опорави привреду која је у време претходне власти била на коленима – каже Игор Матковић, председник општине Велика Плана.

Матковић подсећа да је Општина недавно донела још једну одлуку која је обрадовала младе у Великој Плани.

-У додели општинских стипендија укинули смо имовински цензус. Као и ранијих година стипендију ће добити сви ученици који имају просек оцена најмање седам, с тим што ће ове године стипендију добити сви студенти без обзира на висину прихода њихових родитеља.

Додељивање  новчане награде од 10.000 одликашима биће настављено у понедељак у ОШ „Карађорђе“ и три великоплањанске средње школе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *