МИНИСТАР ОКУПЉЕНИМ ГРАЂАНИМА ИЗДИКТИРАО БРОЈ СВОГ ТЕЛЕФОНА: Недимовић данас посетио Велику Плану

Министар пољопривреде и потпредседник Владе Србије Бранислав Недимовић посетио је данас Велику Плану.

Заједно са својим сарадницима он је обишао пољопривредно газдинство Радета Богдановића у Милошевцу, које има фарму са 130 крава, јуница и телади али и ергелу од 30 тркаћих коња, који редовно освајају награде на коњичким тркама широм Србије.

-Држава пољопривредницима плаћа субвенције од 4.000 динара по хектару. Међутим, због пораста цена горива и ђубрива Влада Србије је одлучила да им исплати још 4.000 по хектару, дакле укупно 8.000. Средства ће на њиховим рачунима бити већ средином месеца – рекао је министар.

Данашњу посету највише ће памтити узгајивачи товних свиња из Лозовика који већ месецима не успевају да наплате свиње које су кланицама испоручили ради принудног клања а по налогу републичке ветеринарске инспекције, због избијања заразе у суседним селима Лугавчина и Осипаоница.

Након што се упознао са проблемом, министар је обећао да ће до краја ове или следеће седмице дуг измирити Влада Србије и одмах својим сарадницима издао потребна упуства да се то и учини.

Општински функционери замолили су уваженог госта да Влада Србије обезбеди средства за реконструкцију регионалног пута Марковац – Велика Плана – Лозовик.

Након посете Милошевцу, Недимовић је у центру Велике Плане разговарао са народом.

Како због других обавеза које данас има на северу земље, у Апатину и необично јаке сусњежице није било услова да разговара са свим људима који су то желели, он је учинио нешто што до сада није учинио ни један политичар који је посетио ову поморавску општину – јавно је окупљеним грађанима издиктирао број свог мобилног телефона и рекао им да се не устучавају да га позову кад год сматрају да имају проблем у чијем решавању им он може помоћи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *