ДАНАС ОДРЖАНА 15. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА: И седму годину неће бити повећања цене вртића

Цене боравка деце у вртићу „Дечије царство“ у Великој Плани се неће мењати ни ове године. То је одлучено на данас одржаној 15. редовној седници Скупштине општине.

Одборници у локалном парламенту су дали сагласност на економску цену програма васпитања и образовања коју су предложили вртић и Општинско веће, а којим је предвиђено да цене остану исте.

По тој одлуци, за целодневни боравак детета у припремним групама цена за родитеље ће и даље бити 3.271 а за полудневни боравак 980 динара.

За боравак деце узраста од три до пет година, у васпитним групама мешовитог састава у петочасовном трајању, родитељи ће такође плаћати само 980 динара.

Родитељи деце узраста од једне до пет и по година која у вртићу бораве 12 сати ће, као и до сада, месечно плаћати 3.980 динара.

Разлика до економске цене боравка деце у вртићу надокнађује се из општинског буџета.

-Цене вртића нису мењане од 2015. године и међу најнижим су у Србији. То смо постигли захваљујући несебичној помоћи локалне самоуправе али и чињеници да се сви у колективу, од васпитачица до хигијеничарки, понашамо крајње одговорно, водећи рачуна о трошковима – каже Марија Старчевић, директор предшколске установе „Дечије царство“.

У овој предшколској установи брину о 1.097 великоплањанских малишана.

На данас одржаној седници одборници су усвојили Одлуку о усвајању Локалног акционог плана за решавање питања избеглих и интерно расељених лица за период од 2022. до 2027. године,  дали су сагласност на измене статута ЈКП „Милош Митровић“ и донијели Одлуку о месним заједницама. Суштина ове одлуке јесте да је, у циљу обезбеђивања ефикаснијег рада, значајно смањен број чланова савета месних заједница.

Занимљиво је да су не само у данашњем изгласавању већ и у изради ове одлуке учествовале све парламентарне странке и да је владајућа коалиција, коју чине СНС, СПС и ЈС, као и приликом доношења новог скупштинског пословника, усвојила све предлоге опозиције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *