И ДОЊА ЛИВАДИЦА ДОБИЈА ДЕЧИЈИ ВРТИЋ – Радови на објекту се приводе крају

Пише: Душан Марић

У Доњој Ливадици  код Велике Плане се приводе крају радови на изградњи дечијег вртића.

На објекту у центру села завршени су груби грађевински радови, постављена је столарија, водоводне и електричне инсталације.

-Остаје још да се поставе плочице и инсталира планирана опрема. Планирано је да се то заврши најкасније у априлу, када ћемо званично примити објекат. Преко лета ћемо извршити пријем заинтересоване деце и од почетка следеће школске године, 1. септембра, почети са радом – каже Марија Старчевић, директор Предшколске установе „Дечије царство“.

По прописаним стандардима, у вртићу ће бити места за двадесет и петоро деце. Довољно да задовољи потребе јединог села у великоплањанској општини које се налази на десној обали Велике Мораве. Лепа вест за родитеље малишана је и то што ће у објекту бити организован целодневни боравак.

Милан Матић, председник Савета МЗ Доња Ливадица, истиче да ће отварање вртића имати велики значај за мештане.

-Практично, ми сад у селу имамо само вртић за децу која следеће године полазе у школу. То је такозвани припремни предшколски  програм, који је организован у оквиру основне школе „Надежда Петровић“.  Родитељи остале деце морају да их возе у вртић у Велику Плану. То је људима прилично компликовано. Захваљујући руководству општине, које је схватило значај овог питања, од септембра ће тај проблем бити решен.

Вест  која ће свакако додатно обрадовати родитеље ливадичких малишана, посебно оних који раде у неком предузећу или установи, јесте да ће у њиховом вртићу бити организован целодневни боравак деце.

Осим у Доњој Ливадици у овој поморавској општини ради се још један вртић, у селу Крњеву а у току су радови на реконструкцији вртића у Великом Орашју и Бресју, који се финансирају средствима из фондације Новака Ђоковића.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *