ОВИ ЉУДИ СЛУЖЕ НА ПОНОС ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Из Радовањског луга покупили 240 џакова смећа

 

Јуче су планинари из Велике Плане, чланови планинарског друштва „Врбица“, извели акцију чишћења Радовањског луга од смећа.

 

Осим њих у акцији су учествовали и чланови плањанских извиђачких друштава 10. октобар и 15. мај.

Тако су се на заједничком послу нашли Горан Јелача, Драган Филиповић, Миле Барјактаревић, Габријел Ранковић, Драгољуб Алексић, Марина Миловановић, Драган Миливојевић  …. и још 25 вредних људи који, због ове и сличних акција, служе на понос овој општини и који су по врзинама и крај путева око места на којем је убијен Вожд Карађорђе јуче, радећи од раних јутарњих до вечерњих часова, прикупили четири камиона смећа.

-Нажалост, смећа је било више него што смо претпостављали. Напунили смо 240 пластичних џакова, углавном оних запремине 120 литара. Поносан сам на ово што смо урадили али и постиђен чињеницом да људи немају поштовања ни према околини Карађорђевог гроба и Цркве Захвалнице, него и ту бацају смеће – каже Ненад Динчић Коска, председник Планинарског друштва Врбица.

Он посебно истиче чињеницу да су у чишћењу Радовањског луга учествовали и планинари из Лапова и Раче.

Камион за одвоз смећа обезбедило је ЈКП „Милош Митровић“ а Туристичка организација Велике Плане и њен директор Горан Стефановић су  за учеснике акције обезбедили више него заслужени ручак у оближњем планинарском дому.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *