ВУЧИЋ ИСПУЊАВА ЈОШ ЈЕДНО ОБЕЋАЊЕ: Настављени радови на реконструкцији пута Велика Плана – Жабари

Радови на потпуној реконструкцији регионалног пута од Велике Плане до Жабара, који су били у застоју због лошег времена, настављени су пуним интензитетом.

Обнову саобраћајнице, која је била у лошем стању, а због улегнућа на коловозу на појединим деоницама небезбедна за саобраћај, обећао је председник Србије Александар Вучић 30. јула прошле године када је посетио компресорску станицу Велика Плана, на гасоводу Балкански ток.

Радови на обнови пута се изводе из правца Жабара. До скретања за Доњу Ливадицу скинут је стари слој асфалта и проширена путна основа. Сада су у току радови на асфалтирању те деонице.

Пут се асфалтира у фазама. Дневно се асфалтира између 350 метара и 400 метара. То значи да се у току једног дана на траси те дужине насипа и набија подлога, а затим полаже асфалт.

Дужина пута је 12 километара. Коловоз ће бити широк шест метара и четрдесет центиметара. Две траке ширине по три метра и са стране ивичњаци широки по двадесет центиметара.

Ова саобраћајница је „излаз у свет“ за компресорску гасну станицу Велика Плана, једину компресорску станицу на траси Балканског тока кроз Србију. У питању је комплекс од тридесетак надземних и више подземних објеката, без којег не би био могућ уредан и уравнотежен транспорт гаса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *