РАДНИЦИ ЈКП У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ВРЕДНО РАДЕ, АЛИ: Нема комуналног предузећа које може да почисти смеће које бацају стотине и хиљаде људи

Смеће по улицама, а посебно по зеленим површинама и живицама око њих годинама је редовна слика у Великој Плани. Слика које се треба стидети.

У граду је ситуација поражавајућа, у селима још гора а врзине око саобраћајница и ретке плањанске шуме су прошаране мањим и већим сметљиштима и депонијама смећа. Вредни планинари из „Врбице“ и плањански извиђачи су пре неколико дана из Радовањског луга покупили 240 џакова смећа.

Бахати појединци немају  поштовања ни према гробном месту једног од највећих, ако не и највећег војсковође у српској историји, оног који нас је ослободио од вишевековног турског ропства.

Најчешће се због ружних слика које гледају грађани љуте на ЈКП „Милош Митровић“ и ПОР. Међутим, нема тог комуналног предузећа које може да почисти смеће које свакодневно баца неколико стотина или неколико хиљада људи.

 

Ако сваки становник града који има више од 15.000 житеља данас на улицу или зелену површину баци само једну марамицу, опушак или парче папира (већина грађана је савесна и одговорна и уопште не баца смеће где не треба, али зато има оних који то чине и више пута дневно) то је 15.000 комада смећа. За месец дана 450.000 флашица, кутија и опушака од цигарета, кеса, чепова, марамица…Ко да обезбеди довољно радника да се то покупи?

У последњих неколико дана, радници комуналног предузећа задужени за чистоћу и одржавање зеленила, предвођени својим руководиоцима Милошем Николићем и Душаном Бојићем, почистили су више десетина мањих депонија и привремених сметљишта у граду и селима.

   

Слике које објављујемо, а које нам је доставио в.д. директора Драган Божиловић, говоре више од хиљаду речи. Говоре о балканском менталитету,  о неодговорности и лошим навикама. На првим фотографијама које објављујемо су поједини делови града пре акција чишћења и после њих.

На осталим фотографијама су поједине локације у ужем центру града. Неке од њих још увек нису очишћене. Радници ЈКП „Милош Митровић“ физички не могу да стигну да то учине. Тим пре што их има дупло мање него што је, реално, потребно за обим посла који раде, за општину и град ове величине.

На жалост, већ данас неке од очишћених локација изгледају као пре чишћења.

Од педесетак контејнера постављених у централном делу града само неколико њих има поклопац. На осталим су одваљени.

Једини лек против бахатости и безобразлука јесте кажњавање оних који стално и безобзирно прљају град. И тај лек треба што пре почети примењивати.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *