У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ОДРЖАНО 18. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА У ТУРИЗМУ: Плањанка Емилија Николић освојила титулу вицешампиона

Пише: Душан Марић

Победник 18. републичког такмичења ученика четвртог разреда смера туристичко-хотелијерски техничар, које је јуче и данас одржано у Великој Плани, је Ивана Ивовић, ученик Угоститељско-туристичке школе из Београда, чији је ментор био Милош Туцовић.

На такмичењу је учествовало 17 школа из исто толико градова у Србији.

Друго место освојила је Емилија Николић, ученица домаћина овог такмичења, Економско-угоститељске школе „Вук Караџић“ из Велике Плане, са ментором Сањом Петковић.

Бронзана медаља припала је Александри Канчевић и њеном ментору Соњи Костић-Павковић из Економско – трговинске школе у Зајечару.

Четврта је Сара Тадић, ученица Економско-угоститељске школе „Слободан Минић“ из Аранђеловца. Ментор јој је била Александра Јовановић.

Ирена Вучковић и њен ментор Тања Марјановић, из Прехрамбено-угоститељске школе у Чачку, заузеле су пето место.

Од стотину могућих поена, више од деведесет још су освојили  ученици Тијана Трифуновић, са ментором Наташом Јанкуловски из Техничке школе у Књажевцу,  Јелена Крстев, са ментором Светланом Губин из гимназије „Свети Кирило и Методије“ у Димитровграду и Данило Весовић, једини мушкарац међу осам првопласираних. Он и његов ментор Софија Павловић – Луковић су на овом такмичењу представљали су Угоститељско-туристичку школу из Чајетине.

Ученици су полагали један писани и два практична испита – аранжман јела и пријем гостију на рецепцији.

-Срећна сам што су људи из оволико општина дошли у нашу Велику Плану и из ње понели лепе утиске. Ученици и њихови професори одушевљени су и нашом школом, и организацијом и великом подршком коју смо у организацији такмичења добили од наше Општине. Круна на ово дивно дружење представља данашња посета учесника манастирима Копорин и Покајница – каже Александра Илић, директор Економско-угоститељске школе у Великој Плани.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *