У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ПУТНЕ МРЕЖЕ: Ево које су улице асфалтиране јуче и прекjуче

Асфалтирањем у Трновчу, јуче су настављени радови на обнови путне мреже у општини Велика Плана.

У овом селу на левој обали Велике Мораве први пут асфалт су добиле Видовданска и Улица Ивана Милутиновића.

Дан раније, на другом крају општине, у Марковцу, асфалтиран је део улице Браће Којадиновић, деоница која спаја улице Које Миленковића и Вите Благојевића, а завршено је раније започето асфалтирање Улице 7. јула, чиме су напокон асфалтом спојене пре две године асфалтиране улице Драгана Петровића и Скадарска.

-Не могу да верујем да сам ово дочекао. Чекао сам деценијама и изгубио веру да ће наша улица бити асфалтирана. Као неко ко је стручан за ову област, јер завршио сам Вишу саобраћајну школу, пријатно сам изненађен квалитетом радова. Људи из „Шумадија пута“, предузећа које изводи радове, су пре асфалтирања урадили заиста квалитетну подлогу а и асфалт је дебљи него што сам очекивао – каже Бранко Симић, пензионер из Марковца.

 

Симић и његове комшије истичу да очекују да ће им држава у следећих неколико година урадити и обећану канализациону мрежу, а сматрају и да је неопходно да се у Марковац доведе „бар један“ инвеститор.

-Неопходно је да се отвори погон који би запослио бар неколико десетина младих. Ако се то не догоди, омладина ће нам отићи из села. Џаба онда и асфалт и путеви.

Радови на уређењу саобраћајница у Великој Плани настављају се сутра асфалтирањем Виноградске улице у Великом Орашју, наставком реконструкције регионалног пута Велика Плана – Жабари и улаза у град из правца Смедерева.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *