ВЛАДЕТА ЈАНКОВИЋ И 19 ЊЕГОВИХ САВЕТНИКА: Ево како ће организовати њихов рад

Пише: Душан Марић

Ко о чему, баба о уштипцима, српски таблоиди о београдским криминалцима и убицама, које препоручују као светле узоре српској омладини а ја опет о 19 саветника Владете Јанковића, које је он ангажовао да му помогну да води Београд. Јер се он, према сопственом признању, у посао градоначелника, за који се кандидује, слабо разуме. Јесте да избори још нису ни одржани, јесте да је Јанковић фотељи градоначелника близу једнако као што је извесна персона која се одазива на Констракта близу првом месту на Евровизији али важно је на време обезбедити саветнике. Бар првих деветнаест. А после, ако зафали, лако је списку додавати нова имена.

Већина будућих саветника је непозната широј јавности. Непозната је и Јанковићу. Из Народне странке, члана коалиције која га кандидује, процурело је да је три саветника сам изабрао, а да су му лидери коалиције остала имена доставили на папирићима. Али као да је то сада, у време интернета, Вибера, Цара и Далиле неки проблем. Ствари се добром организацијом могу очас решити.

Потребно је само обезбедити 19 канцеларија. И то обавезно да буду на истом спрату на којем је и градоначелников кабинет. Да му буду при руци. Злобна звоцала кажу да у Старом двору ни на једном спрату нема толико просторија. Као да је проблем зграду мало претрести и проширити је на парк између ње и Председништва.

Ем ће се добити довољно простора, ем ће Јанковић моћи да се довикује са председником Вучићем. Кад овај изађе на терасу да баци поглед на Београд на води. Ако му га Јанковић до тада не поравна.

Да Владета своје сараднике не би позивао као што је Срећко Шојић позивао Ћирка, све те канцеларије треба повезати интерфоном са кабинетом а на градоначелников сто инсталирати једну велику, великачку командну таблу, са 20 дугмади. За 19 саветника и једну секретарицу. Нешто као она дугмад која Путин има на свом столу за активирање нуклеарних ракета. Испод сваког дугмета залепити плочицу са именом саветника.

И како која странка дође на разговор, како се јавља који проблем, тако градоначелник притишће дугме са именом саветника за ту област. Овај долази, саслуша о чему се ради и решава проблем. Као Зоро. И тако, из дана у дан. Као у оним бајкама које се завршавају са „и тако, живели су дуго и срећно“.

П.С. Плочице и слова са именима саветника треба да буду исписана великим словима. Да не дође до забуне. Да се, далеко било, не догоди да на дневном реду буде решавање неког саобраћајног питања а он уместо надлежног саветника позове – Данила Икодиновића.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *