ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Вредност пројекта је 130 милиона

Пише: Душан Марић

Данас су почели радови на реконструкцији градске пијаце у Великој Плани. У току је уклањање постојећих тезги и проширивање једне од улазних саобраћајница, како би грађевинске машине имале приступ градилишту.

 

Вредност пројекта је 130.240.763 динара. Седамдесет и пет одсто средстава обезбедиће Министарство државне управе и локалне самоуправе, 15 одсто Општина Велика Плана, а недостајућих 10 одсто средстава наведено министарство ће обезбедити „из других извора“.

-Пројектом је предвиђена изградња потпуно нове водоводне мреже, изградња нове кишне и фекалне канализације, поплочавање платоа површине 1.238 метара квадратних, изградња нове електро мреже, покривање пијаце и постављање нових тезги – каже Миодраг Шкорић, начелник Оделења за привреду и локални економски развој.

Пијаца ће бити покривена челичном конструкцијом, која ће носити кровни покривач од лима, са светларницима од лексана.

-Уместо постојећих бетонских и лимених, продавци ће на располагању имати 120 модерних тезги, изграђених комбинацијом дрвета и челика. Тезге ће бити поредане у четири реда. Затвореног су типа, са великим простором за смештај робе и металном конструкцијом изнад тезге на коју ће моћи качити рекламе за своје производе а и саме производе – објашњава дипл. инжењер грађевине Јелена Тошић, која је саветник у Оделењу за привреду и локални економски развој.

Рок за завршетак радова је 300 дана. До тада, пијаца ће наставити са радом на простору бувље пијаце, коју од градске пијаце дели само један ред пијачних објеката.

Извођач радова је предузеће Модулар д.о. из Београда са групом од још пет предузећа а надзор ће вршити фирма Беохидра, такође из главног града.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *