ВЕЛИКА ПЛАНА СВЕ ЛЕПШЕ ИЗГЛЕДА: Реновиране све јавне установе

У току су радови на градској пијаци, у градском парку и на улазу у град. Након њиховог завршетка остаје да се реконструише трг испред Биоскопа и изврши асфалтирање неасфалтираних улица и сокака. Чине се напори да се обезбеде средства за реконструкцију зграде Старе кланице и добије сагласност за изградњу кружног тока код искључења са ауто-пута

Пише: Душан Марић

Од августа 2015. године када је СНС раскинула коалицију са ДСС и, склапањем коалиције са СПС и ЈС, преузела одговорност за вођење општине, у градском насељу Велика Плана су реновиране све зграде јавних установа.

У току је реконструкција градске пијаце. Пре две године изграђен је нови вртић у Плани, површине 460 метара, који може да прими 100 малишана, тако да сви родитељи који желе да им деца иду у вртић то могу и да остваре. Вредност радова је 24 милиона динара. У свим оделењима вртића омогућен је продужени боравак деце.

Крај градског базена изграђено је велико дечије игралиште, а у градском парку у Великој Плани ће у априлу бити завршено још веће и лепше. Јуче су почели радови и на обнови похабаних стаза у градском парку. Радови у зони парка биће завршени изградњом и поплочавањем модерног трга испред Биоскопа, након чега ће центар града, у односу на време од пре шест-седам година, добити потпуно нови изглед.

Изводе се обимни радови на довршетку ограде и уређењу паркинг простора код градског гробља.

Оронула зграда некадашњег катастра, која је због опасности од рушења била затворена,  је реновирана и у њој саграђена и опремљена савремена сала за одржавање седница Скупштине општине и пет канцеларија за скупштинске и остале службе. За овај пројекат издвојено је више од 150.000 евра.

Улагањем више од 10 милиона динара оронула „Вила Клефиш“ реновирана је и претворена у Градску кућу, са свечаном салом за венчања, пријем делегација које долазе у нашу општину и друге свечаности.

Извршена је потпуна реконструкција зграде Градске библиотеке, која је постала једна од најлепших у Србији. Вредност радова је око 16 милиона динара.

Реновиран је Центар за културу Масука, у шта је уложено 11 милиона републичких и општинских пара. У Бугарији су реновирани Дом културе и просторије Месне заједнице.

Општина је финансирала изградњу бетонске ограде, капије и паркинг простора ког Градске цркве, а заједничким средствима Општине и Цркве ове године ће око храма бити постављена и лепа метална ограда.

Обновљен је Дом омладине, у којем је изграђен савремен простор за музичку школу „Божидар Трудић“, оделење Велика Плана, са пет учионица, чиме су створени услови за отварање нових смерова, тако да родитељи који желе да им деца свирају неки инструмент неће морати да их воде у другу општину.

У оквиру пројекта побољшања енергетске ефикасности извршена је значајна реконструкција (постављање спољне изолације, изградња фасаде, замена столарије и система грејања…) ОШ „Карађорђе“ а у току су скоро идентични радови на реконструкцији зграде ОШ „Надежда Петровић“. Вредност радова на ове две школе је око 370.000 евра.

Већ годину дана општинско руководство чини напоре код Министарства културе да држава обезбеди средства за реконструкцију зграде Старе кланице.

План општинског руководства јесте да до краја овог мандата у ужем градском језгру не буде неасфалтираних улица и сокака. Чињеница да је у протеклих шест година асфалтирано чак 38 граских улица говори да је тај план реалан и остварив.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *