УДРУЖЕЊЕ „SPACE SPORT“ ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ ОКУПЉА 130 МАЛИШАНА: Лана Цветковић шампион, Марија Васић вицешампион Србије

Пише: Душан Марић

Удружење „Space sport“ у Великој Плани, које води професор физичког васпитања Душан Марјановић, окупља више од 130 дечака и девојчица из ове и суседних општина, који су баве атлетиком и гимнастиком.

-У атлетском клубу, који окупља 21 члана, имамо и дечаке и девојчице, док у клубу ритмичке гимнастике имамо само девојчице. Њих 112. Највише деце је из наше општине, али има их и из Сараораца, Смедеревске Паланке и Глибовца – каже Марјановић.

Клуб гимнастичарки је далеко масовнији али је атлетски клуб, за сада, успешнији.

На последњем првенству Србије, 22. јануара, дванаестогодишња Лана Цветковић из Старог Села постала је шампион Србије у трци на 60 метара у дворани за млађе пионирке.

-Лана је доминирала, истрчала је трку као права шампионка. Марија Васић, која има 13 година, је за нијансу била слабија и освојила друго место у трци за старије пионирке на 60 метара са препонама у дворани – наставља Марјановић, који као тренер са лиценцом води атлетски клуб.Ритмичку секцију води Јелена Дедејић, лиценцирани тренер из Крагујевца, уз стручни надзор Марије Бајић Синђелић из Свилајнца.

У гимнастичком клубу девојчице су подељене у четири групе: кадеткиње, пионирке, јуниорке и млађе јуниорке. Имају три тренинга седмично, као и малишани из атлетског клуба, с тим што атлетичари који се издвајају талентом и резултатима имају четири тренинга седмично.

Марјановић истиче велику захвалност локалној самоуправи за подршку коју удружење на чијем се челу налази има.

 

-Као и други клубови и удружења, бесплатно користимо спортску халу и фудбалски терен, а сваке године део административних трошкова које имамо, пре свега око регистрације и такмичења, Општина покрива из свог буџета.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *