У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ АСФАЛТИРАНЕ ЈОШ ДВЕ УЛИЦЕ: Општина за њих издвојила 18 милиона

У последња два дана у Великој Плани су асфалтиране још две улице.

Радници „Шумадија пута“ из Београда су у понедељак асфалтирали Улицу Вука Караџића у Старом Селу, чија је дужина 680 метара.

Радови су коштали 9.700.000 динара и финансирани су из општинског буџета.

 

Данас су завршени радови на асфалтирању Улице 7. јула у Марковцу, која је напокон добила асфалт целом својом дужином.

-Пре два месеца у овој улици асфалтирали смо деоницу дугу 200 метара. Данас је урађено преосталих 430 метара. За ове две деонице из буџета Општине издвојено је око девет милиона динара – каже Милош Вељковић, в.д. председника Савета МЗ.

Одборник из Марковца, професор Душан Марјановић, подсећа да је у последњих неколико година на побољшању путне мреже у Марковцу урађено више него у претходне две-три деценије.

-Улице су нам биле много запуштене. Пуне рупа и закрпа. Приоритет су нам улице које немају асфалт али имамо и много улица у којима је асфалт скоро у потпуности пропао, као што је Другог шумадијског одреда.

 

Председник општине Игор Матковић каже да ће у наредном периоду општинско руководство ставити акценат на асфалтирање регионалних путева.

-Урађено је много али чека нас још више посла. Захваљујући председнику Вучићу и Влади Србије путеви до Смедеревске Паланке и Свилајнца су реконструисани. Урађен је излаз из Марковца према Лапову,  до моста преко Раче. Остаје да се заврши реконструкција пута од Доње Ливадице до Плане. Очекујемо да напокон почне реконструкција пута Савановац – Паланка, која је најављивана више пута. Мора се обновити и пут до Радовања. А учинићемо све што можемо и да држава реконструише пут Марковац – Велика Плана – Лозовик.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *