У ЛОЗОВИКУ ЈУЧЕ ОДРЖАН 14. ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈИХ ФОЛКОРНИХ АНСАМБАЛА: Наступило 15 друштава, са 430 деце

Како пролеће одмиче у Великој Плани су све учесталији догађаји из области културе који завређују пажњу и привлаче све више публике.

Јуче је у Лозовику, једном од највећих села у Србији, одржан традиционални 14. по реду фестивал дечијих фолкорних ансамбала, који се одржава сваке године на верски празник Врбица.

 

Осим домаћина фестивала КУД „Радица Ранковић“, пред пуном салом сеоског дома културе наступило је још 14 културно-уметничких друштава из великоплањанске и других општина.

Публици су се представила културно-уметничка друштва Карађорђе из Радовања, Ђура Јакшић из Трновча, Петровачки ансамбл из Петровца на Млави, Вук Караџић из Осипаонице, Милоје Поповић Ђак из Кусадка, Обилић из Крњева, Марковац из Лапова, Ђурђевдан из Новог Села, Бабушинац из истоименог села, Доња Ливадица из Доње Ливадице, Абрашевић из Смедеревске Паланке и Масука и Плана из Велике Плане.

На лозовичкој позорници културе своје знање из игре и чувања националних традиција показало је 430 дечака и девојчица.

Вечерас је на програму нови празник фолкора. У сали Центра за културу Масука у Великој Плани, са почетком у 19 часова, биће одржан традиционални Велики ускршњи концерт.

Учествују Фолкорни ансамбл ЦЗК Масука, КУД Колубара из Лазаревца, КУД Стеван Штрбац из Врчина и Петровачки фолкорни ансамбл.

Цена улазнице је 200 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *