ЗАЈЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ „ШПАНЦА“ и „КРСМАНЦА“ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ – Програм Дана општине

Godisnji koncert 24.decembar 2005.

Општина Велика Плана и Центар за културу Масука су и за овогодишње Дане општине припремили богат културно-забавни и спортски програм.

Обележавање годишњице када је Краљ Александар Први Велику Плану прогласио за варошицу почиње у уторак 26. априла, у 20 часова, премијером позоришне представе „Мрешћење шарана“, у извођењу позоришта Центра за културу „Масука“.

 

У среду 27. априла на програму је традиционални Етно дан у градском парку, где ће се својим остварењима, умотворинама, кулинарским специјалитетима, ношњама, везовима и другим предметима који су део народне традиције, наравно и вином и ракијом, представити плањанска села.

Програм ће трајати од 8 до 15 часова. Од 11 часова на платоу испред биоскопа посетиоцима ће се представити бројна плањанска културно-уметничка друштва.

Увече, са почетком у 19 часова, биће отворене две изложбе. У градској библиотеци изложба разгледница старе Плане, из приватне колекције прим. спец. Др Слободана Ивића. А у Дому културе у Старом Селу изложба „Поклон“.

Четвртак 28. април је резервисан за спорт.  Богат спортски програм одвијаће се од 9 до 16 часова на теренима Тутистичке организације Велика Плана.

У Дому омладине, такође у четвртак, у 19 часова, биће отворена изложба Александра Бранковића „Изгубљене конструкције“. Пола сата касније у Градској библиотеци почеће трибина „Археолошка налазишта и налази на територији општине Велика Плана“.

Већ надалеко чувени великоплањански међународни фестивал документарног филма „Златна буклија“, 17. по реду, на програму је у петак 29. априла у сали биоскопа Центра за културу. Програм ће почети у 19 часова.

   

Сутрадан, у суботу 30. априла, на „дневном реду“ програма обележавања Дана општине је 19. Поход Карађорђевим стазама, манифестација на којој се по традицији окупља по више стотина планинара и извиђача из целе Србије. На поход се полази у 9 часова, испред Градског базена.

Сат времена касније делегација Општине положиће венац на споменик краљу Петру Првом Ослободиоцу, у улици која носи његово име.

Централни догађај збиће се у у суботу, са почетком у 19 часова, у великој сали (биоскопу) Центра за културу Масука.

Прво ће, у присуству бројних делегација из других општина и градова али и присуству грађана, бити одржана Свечана седница Скупштине општине а у наставку програма Плањанима и њиховим гостима заједничким концертом представиће се АКУД „Шпанац“ и АКУД „Бранко Крсмановић“ из Београда, друштва која већ деценијама сврставају међу најбоља студентска културно-уметничка друштва у Европи.

Улаз на све манифестације је бесплатан а општина Велика Плана позива све суграђане да им присуствују у што већем броју.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *