KONJIČKE TRKE U LOZOVIKU: Šampioni grlo Serial killer i vozač Boris Kečenović

Piše: Dušan Marić

Pobednici konjičkih trka u dvokolicama koje su juče održane na hipodromu u Lozoviku kod Velike Plane su konj Serial killer NP, vlasništvo Monike Kečenović iz Subotice i vozač Boris Kečenović, koji su u glavnoj trci  „Opština Velika Plana“ stazu dugu 1.600 metara istrčali za jedan ninut 18,4 sekundi i tako osvojili prvu nagradu u iznosu od 35.000 dinara.

U ovoj trci, u kojoj su se takmičili konji stariji od tri godine, drugo mesto pripalo je grlu Gideon H. Renka, vlasništvo Josipa Lamića Vujkovića iz Subotice, koji je i upravljao dvokolicom. Treći je Sirol Axe vlasnika i vozača Milana Tasića iz Niša.

Prvo mesto u trci na 1.600 metara za grla od tri godine i starija, sa zaradom do 5.000 evra, osvojilo je grlo Parma Ferm Ivana Međešija iz Ruskog Kostura. I ovom pobedničkom dvokolicom upravljao je Boris Kečenović. Vreme jedan minut i 18,7 sekundi. Drugi je Silverado Dimitrija Tejdića iz Omoljice, sa vozačem Sašom Grujićem, a treći Golden, vlasništvo Milana Kovačevića iz Starčeva, sa vozačem Milošem Kovačevićem.

Za grla od tri godine i starija, koja imaju zaradu do 1.500 evra, pobednici su Grom I.V. Aleksandra Jakulova iz Dolova i vozač Aleksandar Tomić, sa vremenom minut i 22,6 sekundi. Druga je Josephina Milančeta Popovića iz Lugavčine, sa vozačem Aleksandrom Bogdanovićem, dok je treće mesto pripalo Topčideru, vlasništvo Katarine i Kristine Radojković iz Lunjevca, sa vozačem Željkom Radojkovićem.

Pobednik trke na stazi od 1.600 metara za sva grla od tri godine starosti domaćeg odgoja je Cipiripi A.T. Đorđa Nenadovića iz Selevca, sa vozačem Milanom Nenadovićem i vremenom od minut i 21 sekund. Drugo je grlo Gill Higgins A.T. vlasništvo firme Animal Trade Racing Team iz Zmajeva, sa vozačem Stevanom Sičem, dok je treće mesto pripalo grlu Dik V.R. Milana Pršića iz Žablja, koji je i upravljao dvokolicom.

Trku za grla domaćeg odgoja od tri godine i starija, sa zaradom do 600 evra, dobilo je grlo Shirlez Horn A.T. čiji je vlasnik pomenuta firma iz Zmajeva. Dvokolicom je upravljao Branko Skenderović. Vreme minut i 22,9 sekundi. Posle njih na cilj je stiglo grlo Tahoma Vladana Vojnovića iz Čačka, sa dvokolicom kojom je upravljao Boris Kečenoviću, kad su vozači u pitanju, apsolutni šampion Prvog trkačkog dana u Lozoviku.

U nadmetanju ženskih grla od tri godine i starija, koja su upisana u kružnu trku Tuur Trolteur Francais 2022. na stazi dugoj 2.000 metara, sa vremenom minut i 21,3 sekundi, prva je na cilj stigla Ellipse Turgot Višnje Aleksić iz Beograda, sa vozačem Brankom Skenderovićem, druga je Caline des Landes Marka Jozića iz Sombora, sa vozačem Nemanjom Mašićem a treća Gracieuse Bricoise Mladena Bogdanovića iz Miloševca, čijom dvokolicom je upravljao Aleksandar Bogdanović.

U ovoj trci bio je najveći nagradni fond, od 110.000 dinara, od čega je pobedniku pripalo 45.000. Ukupan nagradni fond šest jučerašnjih trka bio je 430.000 dinara.  Organizator je bio Konjički klub Lozovik a pokrovitelji Opština Velika Plana, MZ Lozovik i JKP Milošđ Mitrović.

Do kraja sezone na lozovičkom hipodromu biće organizovana još dva trkačka dana, prvi na Petrovdan, drugi početkom oktobra.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *