ДОМ ЗДРАВЉА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ДОБИО ЈОШ ЈЕДНО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО: Дар Министарства здравља

Пише: Душан Марић

Јуче је Дому здравља „др Милан Ђорђевић“ у Великој Плани уручено ново санитетско возило. У питању је комби fiat ducato, чија је вредност 3.700.000 динара, поклон Министарства здравља.

-Хвала Министарству здравља а посебно државном секретару др Александру Стефоском, на чију иницијативу смо добили овај вредан поклон. По ко зна који пут у последњих неколико година др Стефоски је показао да грађани Велике Плане у њему имају великог и поузданог пријатеља – каже Игор Матковић, председник општине.

Зоран Дончић, шеф возног парка у дому здравља и одборник у локалном парламенту каже да ће возило бити коришћено за превоз пацијената на хемодијализу.

-Имамо 14 пацијената које на терапију возимо до Смедеревске Паланке и два пацијента на Нефролошку клинику у Београду. Осим уобичајених седишта комби има и посебан простор са две кардиолошке столице за превоз непокретних пацијената – објашњава Дончић.

Пре два месеца плањански дом здравља је на поклон од Владе Србије добио најсавременије санитетско возило вредно 39 хиљада евра, у које је уграђена  додатна опрема вредна 30.000 евра.

То је специјализовани комби марке Citroen Jumper, који се, због уграђене опреме, без претеривања може назвати покретном болницом.

Јуче добијени комби  је осмо возило које је поклоњено плањанском дому здравља поклоњено у последњих шест година. Преосталих шест, два санитетска  возила и четири путничка аутомобила, дар су Општине Велика Плана.

Пре четири године средствима из општинског буџета купљен је комби марке „фиат“, такође за превоз бубрежних болесника на дијализу. То је прво возило те врсте које је плањанска здравствена установа добила на поклон од своје општине у последњих 60 година.

До тада, бубрежни болесници су у 13 километара удаљену Смедеревску Паланку три пута седмично превожени комбијем који је прешао 850.000 километара.

Крајем марта 2020. године Општина је свом дому здравља купила ново санитетско возило, „„fiat ducato“, за чију набавку је издвојено 4.559.000 динара.

Дом здравља је од локалне самоуправе на поклон добио и четири путничка аутомобила, од чега по један за патронажну службу и службу кућног лечења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *