ДАНАС ЈЕ СВЕЧАНО ОТВОРЕН ОБНОВЉЕНИ ДЕЧИЈИ ВРТИЋ У БРЕСЈУ: Леп кутак за тридесеторо малишана

Данас су у Бресју код Велике Плане свечано отворене реновиране просторије дечијег вртића „Печурка“, које се налазе у згради основне школе „Карађорђе“.

 

Свечаности су присуствовали председник општине Игор Матковић, председник Скупштине општине Душан Марић, заменик председника општине Марко Шућур, одборнице у локалном парламенту Душица Јовановић и Милена Обрадовић Ивановић, деца и родитељи.

Просторије у којима се вртић налази су реновиране и прикључене на гасоводну мрежу, постављен је котао на гас, замењене су електроинсталације а купљени су и нов намештај и играчке за децу.

Вредност радова и нове опреме је износила око 7.000.000 динара а средства су обезбедили Министарство просвете, науке и технолошког развоја, фондација Новака Ђоковића и Општина Велика Плана.

 

Осим финансијерима, директор предшколске установе Марија Старчевић се посебно захвалила директору ОШ „Карађорђе“ Александру Скачкову и одборнику из Бресја Душици Јовановић, „која са групом активиста СНС стално нешто ради да би Бресје лепше изгледало“.

У вртићу, у полудневном боравку, тренутно је тридесеторо деце и једна васпитачица. Од 1. септембра за децу ће бити обезбеђен целодневни боравак и о њима ће бринути две васпитачице.

Након отварања, испред обновљених просторија вртића заиграло се и народно коло.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *