ВЕЛИКА ПЛАНА ДОБИЛА НОВО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ – Чаробни свет у градском парку

Велика Плана и деца у овом поморавском граду добила су ново дечије игралиште, које испуњава највише стандарде кад је безбедност у питању.

Игралиште је изграђено на месту старог, у градском парку.

-Старо игралиште, чија је употреба због земљане, а понегде и бетонске, подлоге и дотрајалих справа била ризична за децу, смо у потпуности уклонили. И на његовом месту добили модерну играоницу на отвореном, на око 500 метара површине. Сада имамо једно од најлепших и најбезбеднијих игралишта за најмлађе у Србији. Надам се да ћемо имати свест да га чувамо – каже Страхиња Павешковић, заменик начелника Општинске управе.

Вредност целог пројекта је око осам и по милиона динара, од чега су шест милиона средства из буџета Општине а два и по милиона динара су донација компаније „Цмана“ из Крњева. Радове на изградњи новог игралишта извели су радници ЈКП „Милош Митровић“.

Ово предузеће је обновило и приступне стазе дечијем игралишту, које су пресвучене новим слојем асфалта.

-Новац за уређење стаза је из општинског буџета. Средствима Општине је финансирано уклањање старог игралишта, постављање потребних инсталација и гумене подлоге, док је куповину и постављање справа платила наведена компанија, на чему смо им захвални. Да би се обезбедила потпуна сигурност за децу, све справе су прошле тест сертификације – објашњава Марко Урошевић, члан Општинског већа.

Сузана Марјановић, одборник у Скупштини општине, и сама млада мајка, истиче да је одушевљена како игралиште изгледа и поносна на све оно што је локална самоуправа, чији је она функционер, у последње две година урадила за плањанске малишане.

-У граду смо изградили нови вртић за стотину деце. У дворишту старог вртића је урађено лепо игралиште. При крају је опремање зграде вртића у Доњој Ливадици, која је завршена пре месец дана. Гради се вртић у Крњеву. У потпуности су обновљене просторије вртића у Бресју и Великом Орашју. Недавно је завршено и прелепо игралиште за децу у порти цркве у Лозовику.

Одборник у Скупштини општине Небојша Спасојевић апелује и  на друге успешне плањанске привреднике да се угледају на највеће привреднике из његовог Крњева, власнике компаније „Цмана“, „ДИС“ и „Подрум Радовановић“.

-Власници компаније „ДИС“ и „Подрум Радовановић“ су донирали део средстава за изградњу вртића у нашем Крњеву.  Цмана је опремио дечије игралиште у градском парку. Било би добро да и други успешни Плањани учине слично. Своје богатство дугују и Великој Плани и својим суграђанима, па би био ред да део тог богатства уложе у добробит свих грађана, у добробит своје општине. А најбоље је кад се новац улаже у дечија игралишта, у спортске терене и у образовање наше деце.

Ново игралиште има кулу са тобоганом, мултифункционални комплекс справа, две љуљашке са две седалице, љуљашку у облику гнезда, четири њихалице на опрузи, вртешку, инфо таблу, панел у облику школске табле, три металне клацкалице….

Грађани за нови изглед градског парка имају само речи хвале али истичу да очекују да ће локалне комуналне службе напокон решити питање јата од неколико стотина врана које се сваке године гнезде у њему и да ће од овог лета деца уз лепе справе за играње моћи да уживају и у – цвркуту птица.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *