ОДБОРНИЦИ ИЗГЛАСАЛИ БРОЈНЕ КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ – Одржана 21. седница Скупштине општине Велика Плана

На данас одржаној 21. редовној седници Скупштине општине Велика Плана у овом сазиву одборници су се највише изјашњавали о кадровским променама у општинској власти, јавним предузећима и установама и школским одборима.

Сви предлози о кадровским променама који су се нашли на дневном реду прихваћени су са убедљивом већином гласова.

На предлог председника Општине Игора Матковића, који председава радом Општинског већа, Драган Цветковић је разрешен дужности члана општинске владе а на то место изабран је професор Игор Сих. Од 30 одборника који су учествовали у гласању, за ову кадровску промену гласало је њих 26.

Дипломирани историчар уметности Слађана Казаковић именована је за вршиоца дужности директора Дома културе Влада Марјановић у Старом Селу. Досадашњем вршиоцу дужности директора дома културе Југославу Тодоровићу истекао је мандат. Нови директор ће имати задатак да спроведе поступак припајања ове установе Центру за културу Масука. Након тога, Тодоровић ће и убудуће бити задужен за осмишљавање и организовање програма у Дому културе али сада у оквиру Центра за културу, како је то наложила Државна ревизорска институција.

На данашњој седници именован је нови Надзорни одбор Јавног комуналног предузећа Милош Митровић, највећег јавног предузећа у великоплањанској општини. Председник одбора је дипломирани правник Славица Ивановић, која је до недавно радила као јавни тужилац у Великој Плани.

Одборници су донели одлуку о повећању цене превоза у јавном градском и приградском саобраћају за 15 одсто. Из Југопревоза су више пута тражили повећање цене превоза, само од почетка ове године два пута. Први пут, након првог таласа поскупљења горива због рата између НАТО пакта и Русије у Украјини, захтевали су да повећање буде 15 одсто, да би у марту обновили захтев и тражили да повећање износи 24 одсто. Општинско веће је проценило, а одборници гласањем на данашњој седници подржали ту процену, да је реално повећање од 15 одсто.

На предлог одборничке групе владајуће Српске напредне странке извршене су значајне промене на месту председника и чланова више радних тела Скупштине општине. Између осталог, Велибор Станојловић је изабран за председника Савета за буџет и финансије, дипломирани правник Милош Николић за председника Комисије за избор, именовања и мандатно-имунитетска питања а професор Душан Марјановић за председника Савеза за омладину и спорт.

Ивана Матић Станковић изабрана је у Одбор за привреду и локални економски развој, Драгутин Пашић у Савет за урбанизам и комунално-стамбена питања, Зоран Дончић у Савет за здравство, социјалну и дечију заштиту и борачко-инвалидска питања а Александра Арсић  и професор Сретен Симић у Комисију за сарадњу са другим градовима и општинама.

На данашњој седници Скупштина општине је донела и одлуке о разрешењу и именовању председника и чланова управног и надзорног одбора Центра за социјални рад, као и председника и чланова управног и надзорног одбора Центра за културу Масука.

За председника управног одбора Центра за културу Масука изабран је најпознатији плањански историчар професор Дарко Ивановић, а један од сарадника биће му и ништа мање познати плањански свештеник Драган Јелић, дугогодишњи парох градске цркве у Великој Плани. Из реда запослених у одбор су изабрани Ана Симовић, Јелена Стојадиновић и Душица Раденовић. За председника надзорног одбора ове установе културе изабрана је Зорица Јевремовић.

Душан Бојић ће и убудуће председавати управним одбором Центра за социјални рад, док је нови председник надзорног одбора Центра те установе Михајло Обрадовић. Међу члановима управног одбора је и други плањански свештеник Предраг Поповић, широј јавности познат по својим врло праћеним објавама на друштвеним мрежама, које имају десетине хиљада прегледа,  али и хуманитарним акцијама.

Одборници су усвојили извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације у прошлој години и план рада штаба у 2022. години, о којима је говорио члан штаба, начелник Оделења за привреду Миодраг Шкорић.

Након образложења начелника Оделења за урбанизам Драгољуба Живковића, локални парламент је усвојио и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о условима и начину постављања привремених објеката на територији општине Велика Плана, од које се очекује да ће „натерати“ комуналну инспекцију да боље обавља свој посао и направи више реда на плањанским тротоарима и другим јавним површинама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *