ИЗБОРИ У СНС БЕОГРАД: На Вождовцу оборени сви рекорди

Пише: Душан Марић

Унутарстраначки избори Српске напредне странке у Београду, који су почели пре месец дана, изазвали су никад веће интересовање чланова највеће политичке странке не само у Србији, већ и у бившој Југославији.

Као што се види на фотографијама које објављујемо, сале у којима се одржавају страначки скупови су буквално премале да приме све напредњаке који су заинтересовани да учествују у изборним активностима, па је честа појава да по неколико десетина људи остане испред врата.

У још неколико општина у току су избори за председнике месних одбора и делегате тих месних одбора у општинским организацијама напредњака, док су у већини општина избори завршени. Једна од таквих је и Вождовац, општина у којој су, по речима дугогодишњих чланова странке, премашени рекорди у броју чланова који су присуствовали изборним седницама по месним одборима.

Тако је на изборној скупштини месног одбора на Бањици било присутно 270 чланова. Скуп у Јајинцима окупио је 205 напредњака.  У месном одбору у Рипњу било их је 250, у Митровом брду 162, у Белом Потоку 126, у Зуцама 115….

Да би избори били што коректнији и да би се избегло било какво намештање намештање резултата, на изборним седницама месних одбора СНС Вождовац могли су да гласају само чланови који су показали личну карту.

Тако је на седницу у Рипњу дошло више од 300 људи али њих педесетак нису са собом имали валидне документе и нису могли да гласају.

На изборној скупштини СНС Вождовац, којој је присуствовало 150 делегата, за председника је једногласно изабран дипломирани политиколог Марко Кулић.

Иначе, на територији општине Вождовац регистровано је 168.000 гласача а од пре месец дана кординатор СНС у тој општини је потпредседник Извршног одбора СНС Бранко Маловић, са тимом својих сарадника.

Осим за Вождовац, Маловић, који важи за једног од најбољих оперативаца у владајућој странци, кординатор је и за два окружна одбора: Подунавски и Јужнобанатски.

Након избора општинских руководстава биће одржана изборна скупштина на којој ће да буде изабрано руководство Градске организације СНС Београда.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *