РАДОСТ ЗА УЧЕНИКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Општина им купила нови клавир

Само две године након што су добили потпуно реновиране просторије у Дому омладине, са четири прелепе учионице, ученици и професори престижне Основне музичке школе Божидар Трудић у Смедеревској Паланци, оделење у Великој Плани добили су још један вредан поклон од Општине Велика Плана.

У питању је клавир, марке „кава“, за чију куповину је из општинског буџета издвојено 600.000 динара.

Клавир је данас постављен на позорници сале у Дому омладине.

-Захвална сам Општини Велика Плана на овом поклону за наше ученике. За нашу децу. До сад су ученици наше школе у Великој Плани вежбали на старом клавиру, на којем су и дирке и звук деформисани. Ово је као кад неко из фиће пређе у мерцедес. Таква је разлика – каже Јасмина Ивановић, директор музичке школе.

По њеним речима, настава за више од двадесет ученика на одсеку за клавир убудуће ће бити извођена на вишем нивоу, интерни и јавни часови младих музичких талената биће квалитетнији а сад постоје и услови да се у Дому омладине организују озбиљни концерти.

Занимљиво је да је клавир у Велику Плану стигао јуче, 29. марта,  на Међународни дан клавира.

Оделење музичке школе Божидар Трудић у Великој Плани има 62 ученика. Који похађају наставу солфеђа и уче се да свирају на клавиру, хармоници, гитари, флаути, кларинету и саксофону. А за старије ученике постоји и одсек соло певања. Буквално сваке године се повећава и број ученика и број инструмената на којима они вежбају.

Дом омладине, у којем су просторије музичке школе, припада Центру за културу Масука. Директор Центра Предраг Георгијев подсећа да је Општина Велика Плана пре две године у потпуности реновирала старе просторије које је користила музичка школа.

-Урадили смо и две нове учионице. Реновирали смо и тоалет. Сада је купљен клавир. Идемо даље. Задатак мене и мојих сарадника Слађане Казаковић, Ане Симовић и осталих,  јесте да ширимо културу у Великој Плани. И ми то чинимо. Све успешније. То је чињеница. Организујемо два позоришна фестивала од државног значаја. Масукине и Витине дане. Заједно имају пола века. Толико има и Ликовна колонија Покајница. Да не набрајам даље  – каже Георгијев.

Са њим се слаже и председник Скупштине општине Велика Плана и народни посланик Душан Марић.

-Видим ја да ће просторије музичке школе у Дому омладине ускоро постати тесне и да ће Георгијев и директорка музичке школе већ следеће године Општини испоставити нове захтеве.  И богу хвала што је тако.  Важно је да је што више ученика а просторије су наша брига. И инструменти. Кажу ми, да би се настава клавира изводила на највишем нивоу,  потребан је још један клавир. Купићемо и њега. Већ следеће године.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *