ДАНАС У СТАРОМ СЕЛУ: Почиње 24. позоришни фестивал МАЕКС

Представом Ружење народа Слободана Селенића вечерас у Старом Селу код Велике Плане, у Дому културе Влада Марјановић, почиње 24. фестивал мале експерименталне сцене, скраћено МАЕКС.

Представу ће одиграти Центар за културу Свети Стефан, деспот Српски из Деспотовца. Режирали су је Мироqуб Ивановић и Немања Радивојевић.

Ова, као и све остале представе, почињe у 20 часова.

Следеће окупљање љубитеља позоришне уметности заказано је за сутра увече. Представом Путујуће позориште Шопаловић, аутора Љубомира Симовића, представиће се Културно-просветни центар из суседног Петровца на Млави.

Ово остварење Љубомира Симовића режирао је Милош Јагодић.

БАГ театар из Бољевца великоплањанској публици ће се представити делом Не играј на Енглезе, аутора Владимира Ђурђевића, које је за извођење на позоришним даскама приредио Бора Ненић.

Четвртог дана фестивала, у суботу 15. јула, на програму је Драма о драми Тоде Николетића, коју ће извести позоришна секција Културно-уметничког друштва Абрашевић из Смедеревске Паланке.

Представу је режирао Раде Михаиловић.

Овогодишња Мала експериментална сцена у сеоском дому културе у Старом Селу завршава се у недељу 16. јула, представом Оне су хтеле нешто сасвим друго, по књижевном остварењу Милене Деполо.

Представу је режирао Дејан Цицмиловић а извешће је глумци великоплањанског Центра за културу Масука, који је организатор фестивала.

И овогодишњи покровитељ већ традиционалне културне манифестације је Општина Велика Плана.

Љубитеље позоришта и „дасака које живот значе“ ће свакако обрадовати чињеница да је улаз на све представе бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *