KASAČKE TRKE U VELIKOJ PLANI: Pobednici su grlo Bondo Jet i vozač Branislav Mukić

Piše: Dušan Marić

Pobednik glavne trke na Velikim kasačkim trkama koje su danas održane na hipodromu u Velikoj Plani su grlo Bondo Jet, vlasništvo Mila Kopunovića iz Tavankuta i vozač Branislav Mukić.

Oni su u trci na 2.100 metara, za grla od tri godine i starija, sa zaradom od najmanje 20.000 evra, pobedili grlo Aerobik Bi, Miodraga Jandrića iz Bečeja, sa vozačem Nemanjom Mašićem i grlo Defi Pierji, sa vozačem Milošem Kovačevićem.

Trka je ponela ime organizatora današnjih nadmetanja Konjičkog kluba Pomoravlje a pobedniku je pripala nagrada od 125.000 dinara.

U trci Opština Velika Plana, sa nagradnim fondom od 150.000 dinara, u kojoj se se nadmetala grla od tri godine i starija, sa zaradom do 20.000 evra, pobedilo je grlo Alfa Varenne, Monike Kečenović iz Subotice a dvokolicom je upravljao Boris Kečenović. Prva nagrada iznosila je 75.000 dinara.

Drugo mesto osvojilo je grlo Gracieuse Bricoise, Mladena Bogdanovića iz Miloševca, sa vozačem Aleksandrom Bogdanovićem, dok je nagrada za treće mesto pripala grlu Tutto Bello, vlasništvo Milana Tasića iz Niša, koji je i upravljao dvokolicom.

Po značaju treća trka, Memorijal Vladana Šulkića, za grla od tri godine i starija, sa zaradom do 10.000 evra i nagradnim fondom od 120.000 dinara, pripala je grlu Parma Ferm Ivana Međešija iz Ruskog Kostura i vozaču Borisu Noviću, pa im je pripala i prva novčana nagrada od 60.000 dinara.

U trci Memorijal Milojević Dragoslav – Purić, za grla od tri godine i starija, koja su u dosadašnjoj karijeri zaradila do 5.000 evra pobedilo je grlo Cann Legacy Vladana Vojinovića iz Čačka, sa vozačem Dejanom Katanićem, drugi su Čarli Star, vlasnika Surla Borisa iz Novog Sada, sa vozačem Borisom Novićem, treće je grlo Silverado Dimitrija Tajdića iz Omoljice, sa vozačem Jovicom Ostojićem.

Pobednik trke Memorijal Lazović Jovan – Lola, za grla od tri godine i starija, domaćeg odgoja, koja su ostvarila zaradu do 2.500 evra, je Azra R.S. Milana Tasića iz Niša, koji je i upravljao dvokolicom.

Drugo mesto pripalo je grlu Shirley Horn A.T. porodice Kovačević iz Pančeva, sa vozačem Milošem Kovačevićem, dok je treća Gracija, vlasnika, vozača i trenera Zorana Živojinovića iz Cerovca.

U trci za grla domaćeg odgoja  koja su u dosadašnjim trkama zaradila do 1.450 evra, starosti tri i više godina, Memorijal Mićko Dilin, pobednik je Christi Aguilera A.T. porodice Kovačević iz Pančeva. Dvokolicom je upravljao Miloš Kovačević.

Drugi je Bukefal Gabora Gagolaka iz Bajše, sa vozačem Jovanom Popinom, dok je treće grlo Beker, vlasnika Dragiše Rajića iz Donje Livadice, sa vozačem Novicom Đorđevićem.

Pobednički pehar Memorijala Bogomir Rajić, za grla domaćeg odgoja starija od tri godine, sa zaradom do 600 evra, pripao je Claytonu Marka Petrovića iz Požarevca. Vozač je bio Dragan Petrović. Drugo je grlo Cattaro Vladana Vojinovića iz Čačka sa vozačem Borisom Kečenovićem, a treće Ariston Lazara Maksića iz Lozovika, sa vozačem Zoranom Maksićem.

U trci Memorijal Jovana Tirnanića, za domaća grla koja su osvojila zaradu do 200 evra, pobedili su Not so Fast, vlasnika Igora Nikolića Sisketa iz Velike Plane, čijom dvokolicom je upravljao Branislav Mukić.

Druga je bila Simone Nina A.T. Ljubiše Birtaševića iz Selevca, sa vozačem Dejanom Simićem, dok je treće mesto pripalo grlu Emilly Brown, čiji je vlasnik Šimo Viktor iz Kulpina, sa vozačem Borisom Novićem.

Po veoma lepom vremenu, trke je posmatralo nekoliko stotina gledalaca, među kojima je bilo i mnogo dece.

Najstariji posmatrač današnjih kasačkih trka u Velikoj Plani bio je Miodrag Matejić iz Bresja, koji je rođen 1925. godine.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *