ВЕЛИКА ПЛАНА: Општина и служба за запошљавање запослиле 44 радника

Општина Велика Плана наставља са мерама новчане подршке појединцима који су у евиденцији Националне службе запошљавања а који се одлуче да покрену сопствени посао.

На основу одлуке коју је донела Скупштина општине, ове године потписана су 44 уговора за мере самозапошљавања, чија је укупна вредност 13.556.740 динара. Средства су обезбеђена из буџета општине и из Националне службе за запошљавање. Општина је учествовала са седам милиона динара.

Од тога, 19 лица је за покретање сопственог бизниса добило по 300.000 динара, док је њих 25 добило по 250.000 динара.

У евиденцији Нациуоналне службе за запошљавање налази се 1.910 лица из ове поморавске општине, што је дупло мање него 2015. године, кад је одговорност за вођење општине преузела Српска напредна странка.

Поређења ради, само пре четири године број незапослених је био 3.294.

Сигурно је да  је један од разлога смањења броја незапослених то што је део њих отишао у иностранство. Трбухом за крухом. Али је неспорна чињеница да је број незапослених понајвише смањен због отварања нових радних места. Између осталог и кроз акције које је организовала или у којима је учествовала локална самоуправа.

Само у последње три  године заједничком акцијом Националне службе запошљавања и општине сопствени посао започело је више од 150 незапослених становника Велике Плане.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *