Амбасадор Азербејџана посетио Велику Плану и манастир Копорин: На поклон добио камен са Кајмакчалана

Амбасадор Републике Азербејџан у Београду Камил Касијев данас је посетио Велику Плану и манастир Копорин.

Председник Скупштине општине Велика Плана и народни посланик Душан Марић захвалио се амбасадору Касијеву на снажној подршци коју та земља на међународној дипломатској позорници пружа Србији у њеној борби да сачува свој суверенитет и Косово и Метохију.

-Ми смо географски веома удаљени али смо захваљујући паметној политици председника Александра Вучића  и председника  Илхама Алијева постали врло блиски. Имамо одличне дипломатске и све боље економске односе. Велика ми је част па ћу бити део делегације Скупштине Србије, коју предводи Владимир Орлић а која у четвртак путује у званичну посету Бакуу – каже Марић.

Амбасадор Касијев је у разговору са руководством општине истакао да међународно право мора да се поштује, да је по међународном праву Косово и Метохија неотуђиви део Србије, као што је Карабах део Азербејџана.

-Имамо сличну судбину. Све оно што је Запад чинио да Србији отме Косово и Метохију ми смо доживели и доживљавамо у случају Карабаха. И као што Запад због ваше борбе да одбраните своју територију води пропагандни рат против Србије и председника Вучића, ових дана на исти начин води пропагандни рат против моје земље. Међутим, ми, као и наши пријатељи Срби, добро знамо шта су наши национални и државни интереси и нема те пропаганде и тих притисака споља који ће нас поколебати у одбрани тих интереса.

Он је истакао да је његова земља позвала све припаднике јерменског народа који су избегли у Јерменију и друге земље да се врате у Азербејџан и да има искрену намеру да им обезбеди да буду равноправни грађани Азербејџана и да постигне поштен мировни споразум са суседном Јерменијом.

Амбасадор Касијев је са својим сарадницима посетио манастир Копорин, задужбину Деспота Стефана Лазаревића, где је у разговору са домаћином свештеником Андријом Поповићем изразио дивљење према лепоти манастирских фресака и српској културној баштини.

На крају посете председник локалног парламента је високом госту поклонио камен са врха Кајмакчалана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *