СЈАЈНА ВЕСТ ЗА ВЕЛИКУ ПЛАНУ: Министар Весић наложио обнову пута Цариградски друм – Крњево

Пише: Душан Марић

Лепим вестима које у неколико последњих неколико месеци из Министарства за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру и Владе Србије стижу у Велику Плану данас се „придружила“ још једна.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је у току данашње посете Великој Плани наложио да се до краја године изврши обнова пута од насеља Савановац, на некадашњем Цариградском друму, до улаза у насеље Крњево.

Он је изјавио да га је руководство општине обавестило да је пут од Цариградског друма, преко Крњева, до Смедеревске Паланке у веома лошем стању, које захтева хитну обнову.

-С обзиром да се приближава крај грађевинске сезоне и да смо средства за обнову путева већ расподелили, није реално да тај цео тај пут обновима сада. Али до краја године ћемо обновити оно што је за мештане Крњева најважније:  деоницу од Цариградског друма до ауто-пута Београд – Ниш. Од ауто-пута пут до центра Крњева пут је обновљен пре неколико година и у добром је стању. Кад обновимо деоницу од Цариградског друма до ауто-пута, мештани Крњева имаће добар пут од центра свог лепог села до Цариградског друма, који их повезује са Великом Планом – изјавио је министар Весић.

Крњево је једно од највећих поморавских села, са 4.000 становника. У њему је седиште неколико познатих српских компанија: трговина ДИС и Цмана,  винарије Подрум Радовановић и производње меда Медино.

Подсећамо, у току су радови на обнови пута Велика Плана – Марковац, у коју је Влада Србије уложила 320 милиона динара.

Пре две недеље завршена је обнова пута од Велике Плане до манастира Покајница и Цркве Захвалнице у Радовањском лугу. Пут је обновљен по налогу председника Србије Александра Вучића.

Следеће године биће обновљен пут Велика Плана – Лозовик и Велика Плана – Доња Ливадица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *