МИНИСТАРКА ВУЈОВИЋ ЈЕ ДАНАС ПОСЕТИЛА ЛОЗОВИК – Очишћена највећа дивља депонија у општини Велика Плана

Пише: Душан Марић

Министар за заштиту животне средине Ирена Вујовић је данас у Лозовику посетила локацију на којој се до само пре два месеца налазила највећа дивља депонија на територији општине Велика Плана.

У питању је простор већи од једног хектара на којем су се налазиле хиљаде кубика разног смећа, које су ту бацали мештани околних насеља, највише из Лозовика, Сараораца и Голобока.

 

Све смеће, осим грађевинског материјала, је однето на рециклажу. Грађевински материјал је затрпан дебелим слојем земље, на којој су Вујовићева и радници ЈКП Милош Митровић данас засејали траву.

Уклањање депоније коштало је око 11 милиона а средства су издвојили општина и Министарство заштите животне средине.

-Сада је најважније да локална самоуправа и грађани обезбеде да се овде више не баца отпад. Да би у томе успели ми из министарства ћемо им помоћи у куповини и постављању камера, да би простор био под сталним видео надзором – рекла је Вујовићева.

Обећала је да ће министарство које води помоћи и да се уклоне друге велике депоније на подручју ове поморавске општине.

– Ово је важан, али не и једини пројекат који реализујемо у општини Велика Плана. Из средстава које смо ове године определили биће замењен котао на угаљ котлом на гас у Основној школи „Надежда Петровић“ у Доњој Ливадици, што ће унапредити квалитет ваздуха у околини школе. Министарство које водим ће наставити да улаже у зелене пројекте, јер тиме унапређујемо квалитет живота грађана – рекла је Вујовићева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *