ЗА ЧИСТИЈУ ВЕЛИКУ ПЛАНУ: ПОР испоручује 50 нових контејнера и 500 канти за смеће

Компанија ПОР из Ниша, која се бави одвожењем и прерадом комуналног отпада у општини Велика Плана, одлучила је да значајно повећа број контејнера и канти за прикупљање смећа у овој општини.

У следећих месец дана у Великој Плани ће бити постављено 50 нових контејнера, док ће домаћинствима бити испоручено 500 нових канти за одлагање смећа.

-У питању су метални контејнери. Ти контејнери јесу много скупљи, један без пореза на додатну вредност кошта 375 евра али, нажалост, имали смо много случајева да несавесни грађани пале пластичне контејнере – каже Милан Матић, руководилац радне јединице ПОР-а у Великој Плани.

Већина нових контејнера биће постављена у ужем градском подручју Велике Плане. Нове канте ће добити домаћинства која их још нису задужила али и она којима су старе канте дотрајале.

-Сва насеља у нашој општини су нам подједнако важна, али центар града је ипак приоритет. Главна градска улица Милоша Великог ускоро треба да буде пресвучена новим асфалтом, до краја месеца почињу радови на изградњи градског трга па је и наша компанија одлучила да да свој допринос да наш град Нову годину дочека што лепши – објашњава Матић.

За куповину 50 контејнера и 500 канти нишка компанија ће издвојити око 4.000.000 динара.

Матић подсећа грађане да су им на располагању и велики контејнери за одлагање грађевинског материјала и другог кабастог отпада.

-Велике контејнере премештамо из једног у други део града, да би били свима на располагању. Информацију где су у датом тренутку постављени грађани могу добити у седишту наше фирме у Великој Плани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *