ДОЛАЗЕ МИНА ЛАЗАРЕВИЋ, СЛОБОДА МИЋАЛОВИЋ, ВИКТОР САВИЋ, ЉИЉАНА СТЈЕПАНОВИЋ – У Великој Плани сутра почињу 45. Масукини позоришни дани

Пише: Душан Марић

Представом Љубавни кабаре, по текстовима Моме Капора и Галета Јанковића, у извођењу Позоришта на Теразијама сутра у Великој Плани, у Центру за културу Масука, почињу 45. Масукини позоришни дани.

Представа у којој играју Мина Лазаревић, Љиљана Стјепановић, Раде Марјановић и Владимир Посавец Тушек, уз музичку пратњу уметника Позоришта на Теразијама, на програму је у 20 часова, време у које ће почињати и све остале представе.

У понедељак 27. новембра великоплањанској позоришној публици представиће се позориште Културног центра „Радоје Домановић“ из Раче представом Буре Барута, коју је режирао Дејан Цицмиловић.

Три дана касније, у петак 1. децембра, на програму је представа Што се боре мисли моје, сачињена по мотивима романа Бездно Светлане Велмар Јанковић, у извођењу Небојше Ђорђевића и Драгане Обрадовић, која је и режисер овог позоришног дела.

Субота 2. децембра резервисана је за Театар на брду из Београда и представу Мачка печена, коју је режирала Ђурђа Тешић.  Играју Јелена Ђокић, Виктор Савић, Теодора Драгићевић, Душанка Стојановић Гилд и Ташана Ђорђевић.

Дан касније Татар 011 из Београда одиграће Вечерњу ружу, коју је режирала Наташа Радоњић, док ће 6. децембра позоришна публика из Велике Плане и околних места моћи да види позориште КУД Вук Караџић из Лознице, са представом Неопрезни радозналац, коју је режирао Зоран Грујић.

У понедељак 4.децембра, само месец дана након њене београдске премијере, на позоришним даскама у Великој Плани Слобода Мићаловић и Вук Костић извешће комедију Дечије повреде Џозефа Раџива, коју је режирао Иван Вуковић.

Драмски студио ЈУ Народна библиотека Бранко Радичевић из Дервенте у Републици Српској у Велику Плану долази 9. децембра, са представом Бранкице Радоњић Нешто као срећа, у режији Синише Тешановића.

Позоришни ансамбл Центра за културу Масука, домаћина овог позоришног фестивала, наступиће дан касније са представом Оне су хтеле нешто сасвим друго, коју је по остварењу Милене Деполо режирао Дејан Цицмиловић.

Поред ликовне колоније Покајница, Масукини позоришни дани су најдуговечнија великоплањанска културна манифестација.

За професионалне представе улазнице коштају 500, за аматерске 300 динара, а комплет улазница кошта 3.000 динара.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *