У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ АСФАЛТИРАНЕ ЈОШ ДВЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Милошевац и Индустријска зона

Пише: Душан Марић

Упоредо са радовима на обнови главне градске улице у Великој Плани и пута од Савановца до Крњева, у општини Велика Плана трају радови на уређењу и асфалтирању градских и сеоских улица.

У последња три дана урађене су две саобраћајнице. Прво је асфалтирано 400 метара пута у индустријској зони, до прве српске фабрике соларних панела, која ће ускоро бити отворена у Великој Плани, а јуче је новим асфалтом пресвучено 550 метара у Богданској Малој у Милошевцу.

Радове је финансирала Општина из свог буџета. Која је за ове две саобраћајнице издвојила више од 150.000 евра.

Саобраћајница која је обновљена у Милошевцу део је пута Трновче – Милошевац – Лозовик, на којем ће ових дана бити постављено још око 800 новог асфалта. И те радове финансираће општина Велика Плана.

У Општини разматрају могућност да до краја године, после избора, обнове још 700 метара пута Трновче – Милошевац – Лозовик.

Иначе, у последњих неколико година у Милошевцу је први или нови асфалт добило десетак улица. Први пут асфалт су добили становници Пролетерске,  29. новембра, Борачке и Цара Душана, асфалтирано је 600 метара пута до фарме пилића компаније „Цмана“ а коловоз је замењен у ул. Видоја Ђулића (1.300 метара), Лоле Рибара, делу пута за Лозовик и делу Милоша Великог.

У овом селу су у последње две године асфалтиране и улице Војводе Мишића и Задругарска.

Сви наведени радови финансирани су из буџета локалне самоуправе.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *