ЕВО КОЈЕ ШКОЛЕ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ СУ ОБНОВЉЕНЕ (2.ДЕО): За школу „Карађорђе“ више од 40 милиона

Пише: Душан Марић

У последњих неколико година држава и локална самоуправа уложиле су огромна средства у реновирање, сређивање и опремање основних и средњих школа у општини Велика Плана.

Највише новца издвојено је за реконструкцију основне школе Карађорђе, тачније за обнову централног школског објекта у Великој Плани и подручне школе у Старом Селу.

На градској школи Карађорђе, на главној згради је урађена фасада са каменом вуном, постављена ПВЦ столарија, замењени подови, урађена термоизолација таванског простора, у учионице је постављено 11 клима уређаја, дворишне стазе су асфалтиране, уређен је ученички атријум, постављена нова ограда и електронки успоривач саобраћаја.  Урађене су трибине на школском игралишту.

Готово идентични радови изведени су и на објекту истоимене школе у Старом Селу. Пешачке стазе око школе су поплочане бехатоном, школско двориште је осветљено, грејање је са чврстог горива пребачено на гас. Сада су у току радови на уређењу паркинга и простора испред улаза са задње стране школске зграде.

Наведени и други радови коштали су више од 32 милиона динара, односно око 280.000 евра.

У подручној школи у Радовању постављен је ламинат и сређен ентеријер а захваљујући донацији једног од мештана на објекту је замењена и столарија.

Вртић, који се налази у саставу школе, је сређен, купљен је нов намештај и играчке за деце.

На згради подручне школе у Бресју у току су радови на реновирању санитарног чвора и сређивању ентеријера. И испред ове школе инсталиран је електронски успоривач саобраћаја.

Пре годину и по дана просторије вртића „Печурка“ у Бресју, које се налазе у саставу школе Карађорђе, су у потпуности реновиране  и прикључене на гасоводну мрежу. Постављен је котао на гас, замењене су електроинсталације а купљени су и нов намештај и играчке за децу.

Вредност радова и нове опреме је износила око 7.000.000 динара.

 

(Наставља се…)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *