ДАНАС СЕ У ГРАДУ РАДИ НА ЧАК ШЕСТ ГРАДИЛИШТА: Велика Плана не стаје

Пише: Душан Марић

Данас, док ово читате, само у ужем градском подручју Велике Плане одвијају се  радови на чак шест градилишта, које финансирају Општина или Влада Републике Србије.

Средствима Владе Србије врши се замена коловоза у главној улици, која носи име Милоша Великог. Стари асфалт је замењен на деоници од улаза у град из правца Марковца до градског парка и Улице Николе Пашића. У току је скидање дотрајалог асфалта од почетка градског парка до раскрснице код аутобуске станице.

Ако временски услови дозволе, радови ће бити завршени следеће седмице. Након тога, ЈКП Милош Митровић ће приступити чишћењу тротоара око главне улице.

У Булевару Деспота Стефана данас су почели радови на замени коловоза на деоници од Радио Плане до споменика Краљу Петру Првом. Планирано је да радови буду завршени сутра.

Сутра ће новим асфалтом бити пресвучен и део Светосавске улице.

У Видовданској улици, у насељу Ђураковац, механизација предузећа Шумадија пут из Београда, јуче и данас је извршила уклањање газећег слоја асфалта. Нови слоја асфалта биће постављен највероватније у недељу.

После деценија чекања, апрви асфалт испред својих кућа и дворишта сутра ће добити и становници Улице Милана Топлице.

Радници ЈКП Милош Митровић, упркос лошем времену, настављају да поплочавају плато испред биоскопа, на којем ће следеће године бити изграђен градски трг.

Шесто радилиште на којем се данас гради лепша Велика Плана  је Улица Змај Јовина, код Старе општине, у којој су у току завршне припреме за асфалтирање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *