ШЕСТ УЛИЦА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ДОБИЛО НОВИ АСФАЛТ: Још шест се припрема за асфалтирање

Пише: Д. Марић

У последња два дана  у општини Велика Плана нови асфалт је уграђен на још  шест саобраћајница.

У центру града је асфалтиран Булевар Деспота Стефана, од Улице Николе Пашића до Улице Краља Петра Првог.

Нови асфалт уграђен је и у делу Светосавске улице, у делу где је коловоз био оштећен бројним радовима који су у последње четири године извођени на поправкама градског топловода.

Авалска улица у Великом Орашју добила је 400 метара асфалта. Део улице је први пут асфалтиран а у другом делу је стари асфалт замењен новим.

У Крњеву је завршено асфалтирање Улице Марка Краљевића.

Стари асфалт замењен је новим и на 350 метара дугој деоници Карађорђеве улице у Доњој Ливадици, као и у главној сеоској саобраћајници у Трновчу која је названа по 7. јулу.

Данас су настављени радови на асфалтирању регионалног пута од Савановца до Крњева, као и радови на припремама за асфалтирање Улице Милоша Великог, Видовданске, Милана Топлице и Змај Јовине у Великој Плани и Улице Браће Јовановић у Старом Селу.

После недеље радници Шумадија пута асфалтираће и по једну саобраћајницу у Ракинцу и Новом Селу.

Настављени су и радови на поплочавању градског трга.

За последњих осам година, откако је одговорност за вођење општине преузела СНС, у Великој Плани је асфалтирано више од 100 улица а стари асфалт је замењен у више од 40. Само у граду у време владавине Александра Вучића први асфалт испред својих кућа добили су становници 43 градске улице.

Све те радове финансирала је Општина Велика Плана.

У исто време, средствима које је дала Влада Србије, потпуно су реконструисани регионални путеви Велика Плана – Смедеревска Паланка, Велика Плана – Старо Село – Марковац, Велика Плана – Радовање, Доња Ливадица – Жабари, Марковац – Свилајнац и Марковац – Лапово – Баточина.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *