ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ТРЖНОГ ЦЕНТРА ДОНИЋ: 16 пословних простора и 100 нових радних места

Пише: Душан Марић

Велика Плана ће ускоро добити савремени тржни центар, какав не постоји у овом делу Србије.

Јуче су почели радови на изградњи Тржног центра Донић, мултифункционалног комплекса трговине, који ће бити интересантан не само за становнике овог поморавског града већ и за Смедеревску Паланку, Жабаре, Рачу, Лапово и друге суседне општине.

Тржни центар, чија је предрачунска вредност око 5.000.000 евра гради се на улазу у Велику Плану, из правца Смедерева, на простору између главне градске улице Милоша Великог и железничке пруге Београд – Ниш.

На земљишту од 130 ари биће изграђени пословни простори укупне површине 6.200 метара, подељени у 16 пословних простора. Неки од њих су већ резервисани од престижних светских трговинских ланаца и произвођача.

 

Милан Донић каже да се очекује да ће у тржном центру, када он у потпуности буде завршен, што у трговинама, што на одржавању објеката и инфраструктуре, радити између 80 и 100 запослених.

-Биће то објекат који ће променити не само изглед, већ и квалитет живота људи у центру Велике Плане. Пре свега кроз отварање нових радних места и већу доступност различитих врста производа, због чије куповине наши људи више неће морати ићи у Београд или Крагујевац – истиче Донић.

У средишту тржног центра, који ће имати изглед правоугаоника, биће изграђено 100 паркинг места, укључујући и специјализована паркинг места за инвалиде, као и савремени забавни парк за децу.

Да би све било у духу времена, посетиоци тржног центра имаће на располагању и пуњач за електричне аутомобиле.

Планирано је да тржни центар буде отворен у октобру 2024. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *