МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ ПОСЕТИО ВЕЛИКУ ПЛАНУ: Од Владе Србије још 15 милиона за Градски трг

Пише: Душан Марић

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић посетио је данас Велику Плану.

У згради Општине министар је свечано отворио новоизграђену шалтер салу, такозвано јединствено управно место, на којем ће грађани моћи да на најбржи и најједноставнији начин ваде разне потврде, предају своје захтеве и остварују права из надлежности државне управе и локалне самоуправе.

За изградњу и опремање савремене шалтер-сале  Министарство државне управе и самоуправе издвојило је пет милиона динара.

Мартиновић је посетио градску пијацу у Великој Плани, која је реконструисана почетком године и у чију обнову је држава уложила више од милион евра. Захваљујући томе, Велика Плана има једну од најлепших пијаца у Србији.

После пијаце, министар је обишао раднике ЈКП Милош Митровић, који вредно раде на уређењу платоа испред Центра за културу Масука.

Оно што ће Плањане свакако највише обрадовати јесте вест да је у разговору високог госта  са члановима привременог општинског руководства Страхињом Павешковићем, Игором Матковићем и Душаном Марићем договорено да Министарство државне управе и локалне самоуправе са још 15 милиона динара финансира радове на изградњи Градског трга у Великој Плани.

За исту намену, министарство је на рачун општине раније пребацило два милиона динара.

Захваљујући министру Мартиновићу и Влади Србије, Велика Плана ће следеће године, први пут у својој историји, добити градски трг и малу пешашку оазу у центру града.

Након што се непосредно уверио да радници ЈКП Милош Митровић и запослени у општинској управи вредно раде свој посао, министар је обећао да ће Влада Србије дати сагласност за заснивање радног односа на неодређено време свим запосленим у та два колектива који дуго година раде на одређено а који вредно извршавају своје радне задатке.

Александар Мартиновић је на крају боравка у овој поморавској општини посетио и домаћинство Радић, које је и у европским размерама постало препознатљиво по производњи врхунског ајвара, џема од шљива и шипка, природних сокова од воћа и поврћа и сличних производа.

У обраћању новинарима, министар је подсетио да је Влада Србије само у последњих годину дана у Велику Плану инвестирала скоро пет милиона евра.

-Осим потпуне реконструкције градске пијаце и изградње савремене шалтер сале за грађане у згради Општине, Влада је само у последња три месеца финансирала потпуну обнову три важна регионална пута. По налогу председника Александра Вучића, моторне снаге СНС и Србије, обновљен је пут до великих светиња, манастира Покајнице и Цркве Захвалнице у Радовањском лугу.

Недавно је завршена обнова пута Велика Плана – Марковац, а данас је почело постављање другог слоја асфалта на регионалном путу Цариградски друм – Крњево.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *