НОВИМ ПУТЕВИМА И ДО МАРКОВЦА И ИЗ МАРКОВЦА: Јуче је асфалтиранно и у Старом Селу и Ракинцу

Пише: Душан Марић

Сви путеви који воде у Марковац, једно од већих села у Поморављу или из тог села су потпуно обновљени.

До пре три године до овог села се стизало изрупаним путевима. Сада се у њега стиже путевима на којима је асфалт утегнут као авионска писта.

Пре три године обновљен је регионални пут Марковац – Свилајнац. Пројекат је коштао 2.000.000 евра а средства је обезбедила Влада Србије.

Овог лета обновљени су  пут до Велике Плане и пут који Велику Плану и Марковац повезује са Лаповом и Баточином. За то је Влада Србије издвојила додатних пет милиона евра.

Средствима из буџета општине Велика Плана у Марковцу је јече асфалирана Улица Витомира Бајића.

У последњих осам година у овом поморавском селу асфалтиране су: Улица  Вите Благојевића,  Скадарска, део Улице Љупчета Мишковића,  Драгана Петровића, 7. јула, Које Миленковића, део Улице Радомира Петровића, део пута код железничке пруге,  део Улице Другог шумадијског одреда и део улице 7. јула.

На путу између Новог Села и Ракинца средствима општине асфалтирана је деоница дуга 800 метара, па ће мештани Ракинца до свог села путовати лакше и лепше.

Након пута Марковац – Старо Село – Велика Плана и пута Радовање – Велика Плана, који су већим делом налазе у атару Старог Села, становници некадашњег Аџибеговца добили су нови асфалт и на Улици Браће Јовановић, главној сеоској саобраћајници.

Око 1.500 метара ове саобраћајнице пресвучено је новим слојем асфалта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *