УБЕДЉИВА ПОБЕДА СНС У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Одличан резултат Шулкића и коалиције Србија против насиља

Пише: Душан Марић

На јуче одржаним локалним изборима у Великој Плани, изборна листа Српске напредне странке Александар Вучић – Велика Плана не сме да стане однела је убедљиву победу.

По још увек незваничним резултатима, за њу је гласало 10.246 бирача, што је 54,65 одсто укупног броја важећих гласова.

У новом сазиву Скупштине општине напредњаци ће имати 23 одборника, што је за пет одборника мање него на изборима који су одржани пре четири године. Локални парламент има 39 одборничких места.

Друго место припало је Коалицији Нова ДСС-ПОКС, са 2.760, односно 14,72 одсто, освојених гласова. Захваљујући томе, припало им је шест одборничких мандата, дупло више него што су имали.

Одличан изборни резултат ова листа дугује пре свега првом на листи Дејану Шулкићу, односно чињеници да се у кампањи мање истицала сама коалиција и две странке које је чине а више сам бивши председник општине лично.

Веома добар резултат, посебно кад се имају у виду велики проблеми око предаје изборне листе и прикупљања потписа, остварила је и изборна листа Србија против насиља, коалиција Демократске странке, Странке слободе и правде и Народног покрета Србије, за коју су гласала 2.084 бирача. Што је 11,12 одсто освојених гласова и четири одборничка мандата.

Социјалистичка партија Србије, чија листа се зове Ивица Дачић – премијер Србије, је освојила четири одборничка мандата. Један мање него на прошлим изборима, када су социјалисти наступили у коалицији са Јединственом Србијом. За социјалисте је гласало 1.709, односно 9,12 одсто Плањана.

За место у локалном парламенту изборила се и листа Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национално окупљање, коју су подржала 783 гласача. То је 4,18 одсто важећих гласова и један одборнички мандат.

Одборник ће бити и Војкан Стевић, који је у изборној трци учествовао са групом грађана Велика Плана може боље. За ту листу гласала су 674, односно 3,60 одсто бирача.

Једина која није прешла цензус је листа Јединствена Србија – ДМ Палма, са 492 гласа, што је 2,62 одсто.

Од 35.686 Великоплањана, који су уписани у бирачки списак,  гласало је њих 19.425, односно 54,43 одсто.

Важечих листића је било 18.748 или 96,51 одсто а неважећих 677, односно 3,49 одсто.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *