МАРШ, А НИЈЕ ИГМАНСКИ -Лоповски покушај продаје општинског земљишта у Великој Плани

Пре две године општина Велика Плана  је у граду, одмах уз зграду Полицијске станице,  продала земљиште по цени од око 23.000 евра по ару. Добро сте прочитали – 23.000 евра по ару.

За око 20.000 евра по ару продате су најмање две приватне парцеле у граду.  И оне које су купљене јефтиније плаћене су више од пет а најчешће десет хиљада евра по ару.

Земљиште предузећа у стечају, преко пута пијаце, у чије чишћење од оронулих зграда и затрпавање подземних рупа и ходника је требало уложити десетине хиљада евра, плаћено је по шест хиљада евра по ару.

Пре 20 дана дана, као члан Привременог органа општине, у који сам именован на предлог Српске напредне странке,  спречио сам, нажалост можда само привремено, да општина неком типу, који наводно „вози квад“, прода две парцеле земљишта у градској зони, једну од око 11 ари  а другу од око 7 ари, за мање од 16.000 евра.

Не 16.000 евра по ару, већ укупно мање од 16.000 евра за око 18 ари земљишта.

Три седмице на мене се врши својеврсни “добронамерни” притисак да променим мишљење и гласам за ту крајње сумњиву трансакцију. Уз објашњење да су се за њу заложили и неки утицајни људи у Великој Плани. Марш!!!

А, кажу, и ако не пристанем, исто се пише. Објашњавају ми: ствар је формално-правно стигла у фазу из које нема повратка. Локална клошарија завршила је посао. Био јавни тендер. Ако Привремени орган општине Велика Плана, чији сам члан, не аминује тај формално-правно упаковани лоповлук, случај иде на суд. А купац на суду свакако добија случај и те парцеле. А општина му још плаћа некакву одштету. Јер је клошарија довела општину пред свршен чин. Нека плаћамо. Али ћемо у том случају и да утврдимо следеће: ко је том градском типу, који вози или не вози квад, обећао продају две општинске парцеле у ужој градској зони? Па још по цени испод цене –  од 800-900 евра по ару? И ко је у општини Велика Плана и због чега уопште покренуо продају баш тих општинских парцела? И ко је убеђивао и „обрађивао“ друге  заинтересоване купце да не учествују на тендеру? 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *