МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ ПОСЕТИЛА ВЕЛИКУ ПЛАНУ: Дом здравља добија огромну помоћ у опреми

 

Министар здравља у Влади Србије др Даница Грујичић посетила је јуче Дом здравља „др Милан Бане Ђорђевић“ у Великој Плани. И одушевила здравствене раднике и руководство локалне самоуправе. Како жељом коју је показала да се до детаља упозна са радом великоплањанског дома здравља, тако и са чврстим обећањима која је дала око набавке нових медицинских уређаја.

Она је обишла сва оделења и службе ове здравствене установе и у разговору са директорком дома здравља Слађаном Јанковић и начелницима служби договорила помоћ коју ће министарство пружити овој установи.

Већ у току посете министарка је дала налог да се у понедељак допреме дефибрилатор, апарат за реанимацију, који је неопходан служби хитне помоћи и 100 лаптопова. Истог дана један од њених сарадника посетиће Велику Плану и пописати опрему коју је потребно набавити за службу физикалне терапије.

-Обећала сам четири ЕКГ апарата. За општу медицину, интерну службу, хитну помоћ и педијатрију. Ако их има у магацину и њих ћемо послати у понедељак или уторак. Ако нема, расписаћемо набавку. Дом здравља ће врло брзо добити и мамограф, ново возило за хитну помоћ, најсавременији покретни рентген апарат и гинеколошки ултразвук са три сонде, а видећемо да купимо и скенер – каже др Грујичић.

Великоплањанска здравствена установа ће добити и четири стоматолошке столице, апарат за снимање вилице и зуба „ортопан“, два стола и столице за гинекологију и опрему за лабараторију која ће омогућити анализу хормона штитасте жлезде.

-Министарка Грујичић је обећала да ћемо добити сагласност за упућивање на специјализацију по једног лекара за спортску медицину, медицину рада, општу медицину, ургентну медицину и неурологију, а када добијемо мамограф требаће нам још један радиолог – каже директор Слађана Јанковић.

Сада се чак 11 лекара из Велике Плане налази на специјализацији. То су лекар за ухо, грло и нос, офтамолог, психијатар, двоје гинеколога, двоје интерниста, физикална медицина, општа стоматологија, дечија стоматологија и лекар за кожне болести.

Здравствене раднике у Великој Плани је подједнако обрадовала и вест да је Влада Србије издвојила новац за куповину апарата за магнетну резонанцу за здравствене центре у Смедереву, Пожаревцу и Крагујевцу, тако да пацијенти из Велике Плане ускоро ради снимања неће морати да путују у Београд и Ниш.

Министарка је посетила и здравствену амбуланту у Лозовику, где је свратила и на традиционалну светосавску приредбу коју су припремили ученици основне школе „Радица Ранковић“.

На крају посете Великој Плани министарка Грујичић и њени сарадници су у Центру за културу Масука присуствовали позоришној представи „Оне су хтеле нешто друго“.  Ово врло емотивно остварење Милене Деполо о насиљу међу школском омладином режирао је Дејан Цицмиловић а представу су врло успешно извели чланови омладинске секције позоришта „Масука“.

Председник Скупштине општине Велика Плана Душан Марић је министарки Грујичић уручио камен са врха Кајмакчалана.

-Мислим да Српкиња из Подриња, а уз то још српска министарка, треба да у свом дому има камен који ће је подсећати на велику епопеју кроз коју је наш народ прошао у Првом светском рату и на Солунском фронту.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *