СУТРА ПОЧИЊУ ВИТИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ

Пише: Душан Марић

Представом „Полтрон“, коју је по књижевном остварењу Синише Павића режирао Драгутин Марковић, сутра у Великој Плани почиње Четврта смотра позоришног аматеризма Витини дани.

Премијерну представу ће извести глумци Аматерског позоришта Прњавор.

На смотри која ће, у позоришној сали Центра за културу Масука, трајати  до 3. марта биће изведено осам позоришних комада.

Витини дани се одржавају у знак сећања на Витомира Виту Стефановића, једног од најпознатијих прегалаца у области културе у Великој Плани у последњих неколико деценија.

У уторак 27. фебруара Градско позориште Јагодина извешће представу „Омча“, коју је по сценарију Пеђе Трајковића режирао Велимир Митровић.

Дан касније, љубитељи позоришта моћи ће да погледају представу позоришта Културног центра из Смедеревске Паланке  „Зоолошка прича“. Сценарио је дело Едварда Олбија а режисер је Павле Јозић.

У четвртак је на програму представа Бранислава Нушића „Иза божијих леђа“, коју је режирао Дејан Цицмиловић а коју ће за публику из Велике Плане и суседних општина  извести Омладинско аматерско позориште Бранислав Нушић из Малог Црнића.

Петак и крај радне недеље резервисани су за Позориште Стеван Сремац Дома културе Црвенка и „Лаже и паралаже“ Јована Стерије Поповића, које је режирао Радоје Чупић.

Позориште Кастелум из Костоца публици ће се представити у суботу 2. марта представом „Била је то шева“ Афраима Кишона. Режисер је Фуад Табучић.

Витини дани се завршавају у недељу наступом глумаца Српског просветног културног друштва Просвјета из Бањалуке. Гости из Републике Српске ће одиграти „Ко камен“.  Аутор сценарија је Драгана Мандрапа а представу је режирала Љиљана Чекић.

Све представе почињу у исто време, у 20 часова.

Покровитељ и ове смотре позоришног аматеризма  је Општина Велика Плана а домаћин Центар за културу Масука.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *