Велика Плана добија још седам лекара: МИНИСТАРКА ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ПОТПИСАЛА САГЛАСНОСТ

Пише: Душан Марић

Дом здравља „др Милан Бане Ђорђевић“ у Великој Плани ускоро би требао да запосли још седам лекара.

Министарство здравља дало је сагласност да ова здравствена установа у радни однос прими још седам лекара. Једног на неодређено а шест на одређено време.

Осим тога, великоплањански дом здравља је добио сагласност и да два лекара која раде на одређено такође прими у радни однос на неодређено време.

Тиме је испуњено обећање које је министар здравља Даница Грујичић дала приликом посете овој установи и Великој Плани 24. јануара да ће министарство дати сагласност за запошљавање лекара који ће радити као замена лекара који се налазе на специјализацији.

Директор дома здравља Слађана Јанковић каже да је ово сјајна вест и за установу коју води и за целу општину, али да сад остаје нимало лакши део посла – наћи потребне лекаре.

-Тренутно имамо три лекара на одређено, двоје у хитној служби и једног на оделењу опште медицине. Захваљујући добијеној сагласности, двоје ће добити решење о заснивању сталног радног односа. Још нисам донела одлуку где ће бити распоређени нови лекари, али приоритет нам је пријем једног оторинолариоголога, као и пријем по бар једног лекара на педијатрију, у хитну службу и на оделење опште медицине – истиче Јанковићева.

Од 2015. године у стални радни однос у Дому здравља у Великој Плани примљено је више од 20 лекара, а укупно више од 50 лекара, медицинских сестара, возача и другог особља.

Само у септембру прошле године у стални радни однос примљена су 22 лекара, медицинске сестре и возача.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *