У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ДАНАС ИЗГЛАСАН РЕКОРДАН БУЏЕТ: Планиран приход од 1.798.689.000 динара

Буџет Општине Велика Плана у 2024. години износиће рекордних 1.798.689.000 динара, што је за скоро девет одсто више него што је било планирано.

То су данас, на 5. редовној седници овог сазива,  одлучили одборници Скупштине општине Велика Плана.

Крајем прошле године, привременим буџетом, који је усвојио привремени општински орган, планирани су укупни приходи од 1.610.780.000.

До ребаланса буџета дошло је због очекивања да ће приходи бити повећани за око 188 милиона динара.

Половина од тог износа обезбедиће се узимањем кредита од 90 милиона динара за изградњу улица и тротоара, за завршетак водовода у Крњеву и за куповину такозване чистилице, машине за чишћење улица, Јавном комуналном предузећу „Милош Митровић“.

Највећи део друге половине биће обезбеђен од повећаних прихода наплатом пореза на плате.

Очекује се да само од пореза на плате општинска каса буде пунија за 720 милиона динара, што је још једна потврда снаге и сталног развоја привреде у овој поморавској општини.

Од 2015. године, када је одговорност за вођење општине преузела Српска напредна странка, буџет Велике Плане је повећан за чак 956 милиона динара, односно око 114 одсто.

Од 37 одборника који су присуствовали данашњој седници, за усвајање измене буџета гласало је њих 28, седам одборника опозиције је гласало против, док је двоје одборника опозиције било уздржано.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *