НИЈЕ ТРАЧ Хашим Тачи гласао на изборима за председника Србије!

Kosovo president Hashim Thaci salutes as he inspects members of Kosovo Security Force in capital Pristina, Kosovo, on Thursday, Dec. 13, 2018. Kosovo lawmakers are set to transform the Kosovo Security Force into a regular army, a move that significantly heightened tension with neighboring Serbia. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Пише: Душан Марић

Хашим Тачи, председник такозване Републике Косово и један од команданата терористичке ОВК, гласао је на изборима за председника Републике Србије.

Ово тврде руски публицисти Сергеј Гризинов и Генадиј Сисојев у  књизи о Милану Панићу  „Балкански пророк“, коју је штампала београдска издавачка кућа „Лагуна“.

-Неколико година касније, у другој половини деведесетих, на једном од европских аеродрома Панића је по имену ословио непознат човек. Он се зауставио и незнанац му је пришао. Био је висок, јаке грађе, фантастичног широког осмеха, црне косе. Говорио је на српском, са лаким акцентом, пишу руски аутори књиге.

-Господине Панићу, ви мене вероватно не познајете. Ја сам косовски Албанац. Зовем се Хашим Тачи. Одавно сам тражио могућност да вам кажем да сам на изборима за председника Србије, гласао за вас, јер сам вам веровао. Знам да косовски Албанци нису изашли на те изборе јер нису веровали да можете да победите систем који је створио Милошевић. Али желим да знате: тада сте добили у најмању руку један албански глас.

Незнанац се још једном широко осмехнуо, руковао се и опростио с Панићем. Панић се после тога више пута присећао тог сусрета. Крајем деведесетих Хашим Тачи је постао један од оснивача ОВК. Познати командир, који је ратовао против српске војске, проглашен је за ратног злочинца и љутог непријатеља Србије, завршавају Руси сећање на сусрет са Тачијем, који је бившег југословенског премијера очигледно дубоко импресионирао.

Тако је Милан Панић добио један албански глас, којим је био толико усхићен да је узвратио  комплиментом о „фантастичном широком осмеху“! Лепоту тог осмеха Панићу (нема сумње да су Гризанов и Сисојев само написали оно што им је бивши југословенски премијер рекао) нису покварили ни сви злочини које су Тачи и ОВК у међувремену починили над српским народом и Републиком Србијом, државом у којој је Панић желео да буде председник.

Панићево усхићење због добијања Тачијевог гласа било је толико да је због њега посведочио и једну велику неистину. Наиме, нису Албанци са Косова, како је то представио Панић, изборе у Србији бојкотовали због недостатка вере у Милошевићев пораз, већ због тога што је тај бојкот био саставни део стратегије заоштравања и интернационализације косовског питања, а све у циљу отцепљења од Србије.

Злочини су злочини а глас је глас. Гласу се у зубе не гледа. Посебно ако је то глас за долазак на власт.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *